Το τηλεοπτικό «σκουπιδαριό» και η Χάρλοου... (vid)

Δημήτρης Τομαράς
Το τηλεοπτικό «σκουπιδαριό» και η Χάρλοου... (vid)
Ο Δημήτρης Τομαράς παρατηρεί (ξανά) μετά λύπης του ότι η ελληνική τηλεόραση εξακολουθεί να αποδεικνύει με κάθε τρόπο το πόσο χαμηλά έχει πέσει και το μόνο που... διδάσκει είναι απαξίωση, κοινωνικό ρατσισμό και δημόσιο χλευασμό...

Αφορμή για αυτό το κείμενο στάθηκε ένα άρθρο που έπεσε τελείως τυχαία στην αντίληψή μου. Ένα κομμάτι που συνοδευόταν από σχετικό βίντεο για να πιστοποιήσει τα γραφόμενά του και τις τοποθετήσεις που είχαν γίνει. Η Εύη Βατίδου λοιπόν παρουσιάζει εκπομπή στην ελληνική τηλεόραση. Αδιάφορο εκ πρώτης όψεως θα πείτε. Ναι φυσικά. Δεν ενδιαφέρει κανέναν... Επίσης θα μου πείτε ποιά η έκπληξη; Πλέον ο οποιοσδήποτε μπορεί να το κάνει αρκεί να έχει μία δυνατή... ατζέντα. Στην τηλεόραση αποδεδειγμένα εδώ και χρόνια εμφανίζονται όσοι έχουν τις πιο καλές επαφές και γνωριμίες και όχι οι πιο άξιοι.

Η Βατίδου λοιπόν η οποία στο ελληνικό κοινό είχε συστηθεί κάποτε ως μοντέλο μέσα από την εκπομπή της αποφάσισε να ασχοληθεί με την Καναδέζα Γουίνι Χάρλοου. Ένα μοντέλο παγκοσμίου φήμης και αναγνώρισης, που έχει αλλάξει τα δεδομένα στον χώρο της. Που πάσχει από λεύκη και γι' αυτό το δέρμα της έχει αυτήν την διαφορετικότητα και ιδιατερότητα εάν θέλετε. Φημολογείται δε πως είναι ζευγάρι με τον Λούις Χάμιλτον, τον πρωταθλητή της Formula 1, οπότε αυτό προκαλεί και ένα έξτρα ενδιαφέρον για τους απανταχού... κουτσομπόληδες.

Μιλώντας λοιπόν η Βατίδου (σ.σ. πρώην μοντέλο για να μην ξεχνιόμαστε) για την αντίδρασή της όταν συνάντησε την Χάρλοου με την κόρη της στην Μύκονο τόνισε πως «εκεί που περπατούσα μαζί με την κόρη μου, βλέπω αυτή την κοπέλα, που δεν την ήξερα, και λέω στην κόρη μου: 'Α κοίτα! Αυτή η κοπέλα είναι σαν αγελάδα'». Η Βατίδου λοιπόν το πρώην μοντέλο δεν ήξερε ένα πολύ γνωστό μοντέλο. Ήξερε όμως να πει αυτήν την ρατσιστική... χοντράδα και να μεταδώσει στο παιδί της την λογική πως όποιος είναι διαφορετικός τον κοροϊδεύουμε. Και όλο αυτό να το πει και δημόσια. Και δώστου άρθρα, σχόλια και... κόντρα σχόλια και ένας φαύλος κύκλος για κάτι που είναι προφανές ότι γίνεται επίτηδες. Η ελληνική TV έχει καταντήσει ένα τόσο μεγάλο... σκουπιδαριό που οι εκπομπές στην προσπάθειά τους να ακουστούν, λένε την οποιαδήποτε χοντράδα τους κατέβει στο κεφάλι στον αέρα! Στην κυριολεξία! Και μετά δημιουργείται ένα... ντόμινο απαντήσεων και τοποθετήσεων από άλλες εκπομπές που μην έχοντας την δυνατότητα και το ανάλογο ανάστημα να ασχοληθούν με κάτι σοβαρό, ασχολούνται με όλες αυτές τις κοτσάνες. Η Γουίνι Χάρλοου προφανώς και είναι ξεχωριστή, ανεξαρτήτως το τι κοτσάνες και ανοησίες έχουν ειπωθεί ή θα ειπωθούν για εκείνη.

Μεταξύ άλλων, η ίδια έχει μιλήσει πολλές φορές για τον ρατσισμό που έχει δεχθεί λόγω της λεύκης στο δέρμα της, με πολλούς να την έχουν αποκαλέσει ζέβρα αλλά και αγελάδα. Το να υπάρχουν λοιπόν μπόλικες τηλεοπτικές παραγωγές και εκπομπές του σήμερα που να επικροτούν και να ενισχύουν τον ρατσισμό, τον διαχωρισμό, τον κοινωνικό χλευασμό και οτιδήποτε άλλο δείχνει ξεκάθαρα το ποιόν της ελληνικής τηλεόρασης. Μία ελληνική TV που για να αλλάξει θέλει... γκρέμισμα και 'χτίσιμο' από την αρχή. Με το σλόγκαν 'ότι είναι προκλητικό πουλάει και πες το στον αέρα...' το μόνο που θα καταφέρνει θα είναι μία αρνητική δημοσιότητα της στιγμής... Στο video στην Gallery μπορείτε να ακούσετε όλα τα... τραγικά σχόλια.