Υποψίες πως η απαγωγή του μοντέλου που θα πουλούσαν στο dark web ήταν σκηνοθετημένη

Gazzetta team
Υποψίες πως η απαγωγή του μοντέλου που θα πουλούσαν στο dark web ήταν σκηνοθετημένη
Η περίεργη οικειότητα μεταξύ του 20χρονου μοντέλου, Chloe Ayling, που απήχθη και του φερόμενου ως δράστη, δίνουν τροφή σε σενάρια που υποστηρίζουν πως η υπόθεση είναι προϊόν δολοπλοκίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο 30χρονος δράστης, Lukasz Herba, κατηγορείται ότι παραπλάνησε το νεαρό μοντέλο κάνοντάς την να πιστεύει ότι θα συμμετάσχει σε φωτογράφηση διαφήμισης και τελικά την νάρκωσε, την έβαλε σε μια βαλίτσα και την απήγαγε με σκοπό να την πουλήσει στο Dark Web.

Ωστόσο, ξένα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι στην εν λόγω υπόθεση προκύπτουν ορισμένα κενά και κάποιες παράξενες συμπεριφορές, όπως για παράδειγμα ότι η Chloe είχε πάει για ψώνια με τον απαγωγέα της και ότι κοιμόντουσαν δίπλα δίπλα όσο την κρατούσε φυλακισμένη στο σπίτι όπου εντοπίστηκε.

Η 20χρονη δήλωσε στην κατάθεσή της στην ιταλική αστυνομία ότι της επιτέθηκαν δύο άνδρες κατά τη διάρκεια φωτογράφησης, την νάρκωσαν, την μετέφεραν μέσα σε βαλίτσα και την κράτησαν φυλακισμένη με σκοπό να την πουλήσουν ως σκλάβα του σεξ στη Μέση Ανατολή. Πληροφορίες, όμως, θέλουν την νεαρή κοπέλα να βγήκε μέχρι και βόλτα για ψώνια σε μαγαζιά με ρούχα και παπούτσια παρέα με τον δράστη κατά το διάστημα της απαγωγής της, δημιουργώντας ερωτήματα για τον βαθμό εξαναγκασμού της. Εύλογα, πλανάται το ερώτημα αν η απαγωγή ήταν σκηνοθετημένη από το ίδιο το μοντέλο με στόχο τη δημοσιότητα.

Από την άλλη, ο δικηγόρος του 20χρονου μοντέλου, Francesco Pesce, έσπευσε να διαλύσει τις όποιες αμφιβολίες τονίζοντας ότι εφόσον πείστηκε η αστυνομία δεν είχε λόγο να μην πειστεί και ο ίδιος. Εξάλλου, όπως υποστήριξε, ήταν πολύ δύσκολο για το θύμα να περιγράψει με ψυχραιμία όσα έζησε. Μάλιστα, η πλευρά της υπεράσπισης του μοντέλου επιβεβαίωσε την βόλτα για ψώνια, λέγοντας ότι η κοπέλα είχε χάσει τα παπούτσια της κατά την απαγωγή, ενώ στο γιατί δεν προσπάθησε να δραπετεύσει, ο Pesce εξήγησε ότι η πελάτης του φοβόταν να το σκάσει σε εκείνη τη φάση επειδή πίστευε πως κάπου υπήρχαν κρυμμένοι συνεργοί των απαγωγέων και θα την έπιαναν.

Από την άλλη πλευρά, ο Lukasz Herba, φέρεται να περιγράφεται ως φαντασιόπληκτο άτομο και ερωτήματα προκύπτουν και από την δική του κατάθεση. Ο δράστης ισχυρίζεται ότι ενεπλάκη σε κύκλωμα απαγωγής με Ρουμάνους, ότι εκείνοι του είπαν να προσέχει το μοντέλο και ότι από τα χρήματα της «δημοπρασίας» θα πλήρωνε τα φάρμακα για την λευχαιμία από την οποία πάσχει.

Αν και η υπόθεση δεν έχει διαλευκανθεί ακόμη, ο δικηγόρος του μοντέλου αρνείται κατηγορηματικά τα σενάρια συνεργασίας της 20χρονης με τον Lukasz Herba.

Nα σημειωθεί, επίσης, ότι σύμφωνα με την Carla Belluci, μία κοπέλα που παρουσιάζεται ως στενή φίλη της Ayling και επικαλείται η Daily Mail, το 20χρονο μοντέλο έχει ήδη κλείσει φωτογράφηση για σήμερα, Τρίτη.

Πηγή: www.lifo.gr