Οι ΗΠΑ ενισχύουν τα πυραυλικά συστήματα THAAD στη Νότια Κορέα

Gazzetta team
Οι ΗΠΑ ενισχύουν τα πυραυλικά συστήματα THAAD στη Νότια Κορέα
Έχουν τοποθετηθεί ήδη δύο και αναμένονται άλλα τέσσερα βάσει του αρχικού προγραμματισμού.

Η εκτόξευση δεύτερου βαλλιστιτκού πυραύλου μακράς εμβέλειας από τη Βόρεια Κορέα έφερε ένα βήμα πιο κοντά στη στρατιωτική αντίδραση των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες, μαζί με τους συμμάχους τους, φέρονται να αποτελούν τους στόχους του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ουάσιγκτον έδωσε εντολή για την ενίσχυση των πυραυλικών συστημάτων THAAD που είναι τοποθετημένα στη Νότια Κορέα.

Η ηγεσία της Νότιας Κορέας κάλεσε σε σύσκεψη κορυφής μετά τη νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ, ζητώντας σκληρότερες και περισσότερες κυρώσεις εναντίον της.

Τόσο η Ρωσία, όσο και η Κίνα έχουν εκφράσει τις εντονότατες διαμαρτυρίες τους για την παρουσία των αμερικανικών πυραυλικών συστημάτων στην περιοχή, καθώς τα εδάφη τους βρίσκονται εντός της εμβέλειάς τους. Το Πεκίνο έχει μιλήσει για απειλή και έχει ζητήσει από την Ουάσιγκτον να αναθεωρήσει τα σχέδιά της.

Όπως έχει γίνει γνωστό, έχουν τοποθετηθεί ήδη δύο από τα σιλό, ενώ σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, θα τοποθετηθούν άλλα τέσσερα συστήματα THAAD. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί.

Πηγή: protothema.gr