Πρωταθλητές στην Ευρώπη τα ελληνικά ομόλογα

Gazzetta team
Πρωταθλητές στην Ευρώπη τα ελληνικά ομόλογα
Καταγράφουν την μεγαλύτερη αύξηση στις τιμές τους
«Πρωταθλητές» στις αποδόσεις αναδεικνύονται τα ελληνικά ομόλογα. Τα ελληνικά δεκαετή ομόλογα καταγράφουν την μεγαλύτερη αύξηση στις τιμές τους σε σύγκριση με τα αντίστοιχα των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών. Παρά την αύξηση της τιμής τους τα ελληνικά ομόλογα συνεχίζουν να προσφέρουν στους επενδυτές πολύ υψηλότερες αποδόσεις.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με στοιχεία του Βloomberg, από την αρχή του έτους η τιμή του ελληνικού 10ετούς ομολόγου έχει καταγράψει άνοδο κατά 26,47%, σε σχέση με πέρυσι η τιμή είναι υψηλότερη κατά 16,8%. Παρά την άνοδο της τιμής η απόδοση του τίτλου (η οποία κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση με την τιμή) διαμορφώνεται στο 5,54%.

Ακολουθεί η Πορτογαλία, της οποίας το 10ετές ομόλογο με απόδοση μόλις 1,75%, έχει καταγράψει άνοδο από την αρχή του έτους 5,45% και 7,63% σε σύγκριση με πέρυσι. Αντιθέτως, η τιμή του 10ετούς Ιταλικού ομολόγου εμφανίζει μείωση κατά 3,25% από την αρχή του έτους ενώ σε σχέση με πέρυσι η απώλεια της τιμής του περιορίζεται στο 0,33%. Η απόδοση του τίτλου κυμαίνεται στο 1,29%. Τα Ισπανικά 10ετη ομόλογα υποχωρούν από την αρχή του έτους κατά 1,05% ενώ σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν η τιμή του καταγράφει κέρδη 0,5%, η απόδοση του κυμαίνεται στο 0,89%.

Οι απώλειες για τα Γερμανικά 10ετή ομόλογα από την αρχή του έτους αγγίζουν το 4,55%, ενώ σε σχέση με πέρυσι η τιμή τους έχει υποχωρήσει κατά 1,93%. Η απόδοση τους διατηρείται στο 0,060%.


Πηγή: tovima.gr