Eξηγήσεις για την απελευθέρωση «Ρουβίκωνα» θα ζητήσει ο Μητσοτάκης

Gazzetta team
Eξηγήσεις για την απελευθέρωση «Ρουβίκωνα» θα ζητήσει ο Μητσοτάκης
«Η μόνη εντολή που παίρνουν σήμερα οι αστυνομικοί είναι να κάνουν τους ταξιτζήδες στον Ρουβίκωνα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Γραπτές εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Βουλής για ποιο λόγο αφέθηκαν ελεύθερα τα μέλη του Ρουβίκωνα που εισέβαλαν στο προαύλιο του κοινοβουλίου θα ζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ.

«Η μόνη εντολή που παίρνουν σήμερα οι αστυνομικοί είναι να κάνουν τους ταξιτζήδες στον Ρουβίκωνα που είναι ο ίδιος που έκανε παρέλαση στα Εξάρχεια κρατώντας καλάσνικοφ» τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε παράλληλα πως υπάρχει σήμερα μια εξοργιστική ανοχή σε όλες τις ακροαριστερές ομάδες και επαναφέρουν και το πανεπιστημιακό άσυλο, για να τους διευκολύνουν στην κατασκευή βομβών.

Αναφερόμενος στη Δικαιοσύνη τόνισε ότι αυτό που συμβαίνει τώρα δεν έχει ξαναγίνει. «Μέχρι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη Δικαιοσύνη θεσμικό εμπόδιο και δεν το έχει πάρει πίσω. «Οι υπουργοί βρίζουν τους δικαστές και ο υπουργός Δικαιοσύνης προανήγγειλε την αλλαγή σύνθεσης δικαστηρίου στην υπόθεση της Ηριάννας» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Για την οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως οι φόροι από το 2017 έως το 2022 είναι το άμεσο αποτέλεσμα του καταστροφικού πρώτου επταμήνου του 2015.

«Ο Τσίπρας ομολόγησε ότι οδήγησε την χώρα στο χείλος της καταστροφής και το έκανε με επιλογή του» είπε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας παράλληλα πως ο Γιάνις Βαρουφάκης έχει βαρύτατες ευθύνες για εκείνο το επτάμηνο, αλλά δεν δρούσε μόνος του.

Θα θέλαμε είπε η εξεταστική που θα γίνει κάποια στιγμή να καλέσει τον κ. Βαρουφάκη και να μάθουμε τι έγινε. Επεσήμανε επίσης πως οι δεύτερες εκλογές του 2015 δεν είναι κολυμπήθρα του Σιλωάμ.

Για την δήλωση του Αλέξη Τσίπρα που είπε αν βγεις βόλτα στην Αθήνα βλέπεις μόνο χαμογελαστά πρόσωπα ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε «Όπου πάει ο πρωθυπουργός τον ακολουθούν δέκα διμοιρίες των ΜΑΤ απορώ που τα βλέπει τα χαμογελαστά πρόσωπα».

Αναφερόμενος στα περιφερειακά συνέδρια που διοργανώνει η κυβέρνηση είπε ότι αυτά δεν είναι αναπτυξιακά συνέδρια αλλά περιοδείες του κ. Τσίπρα με κουστωδίες υπουργών.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι καλά κάνουν και πηγαίνουν οι περιφερειάρχες και αυτοδιοικητικοί και συμμετέχουν σε αυτά. Εγώ αυτό που ζήτησα είναι να μην συμμετέχουν οι βουλευτές και τα στελέχη της ΝΔ.

Επιπλέον, δήλωσε ότι επιμένει στο θέμα των εκλογών και όσο πιο γρήγορα γίνουν τόσο καλύτερα για την χώρα. «Προτεραιότητά μας είναι οι εθνικές και όχι οι αυτοδιοικητικές, τα πρόσωπα για τις οποίες θα αποφασίσει η ιδία η κοινωνία», ανέφερε.

Τόνισε ότι δεν επιτρέπεται να γίνει δημοψήφισμα για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και χαρακτήρισε συνταγματικό ακτιβισμό όσα έλεγε πέρυσι για το θέμα ο κ. Τσίπρας.

Χαρακτήρισε σκάνδαλο, τον καταιγισμό των τροπολογιών που κατατέθηκαν χθες ενώ είπε ότι το νομοσχέδιο Γαβρόγλου είναι έκτρωμα και επαναφέρει τα πανεπιστήμια στην δεκαετία του 80.


Πηγή: thetoc.gr