Μπλόκαρε η Γερουσία την κατάργηση του Obamacare

Gazzetta team
Μπλόκαρε η Γερουσία την κατάργηση του Obamacare
Τρεις Ρεπουμπλικάνοι Γερουσιαστές ψήφισαν κατά της πρότασης κατάργησης προβλέψεων του προγράμματος πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας.

Με το οριακό 49-51, η αμερικανική γερουσία αρνήθηκε για μια ακόμα φορά να ξηλώσει το Obamacare, ακόμα και στην υποτιθέμενη light εκδοχή του, που υπόσχονταν ο Τραμπ. Τρεις βουλευτές των Ρεπουμπλικάνων -μεταξύ αυτών ο Τζον Μακέιν- ψήφισαν «όχι». Έτσι, η Γερουσία απέρριψε την κατάργηση του Obamacare, θέτοντας σε κίνδυνο την πολιτική δυναμική των Ρεπουμπλικάνων, αλλά και την αξιοπιστία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Πολιτικοί αναλυτές στην Ουάσινγκτον αναφέρουν ότι πρόκειται για άμεσο πολιτικό πλήγμα κατά του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που σημαίνει και τον τερματισμό της επτάχρονης προσπάθειας των Ρεπουμπλικάνων να καταργήσουν το Obamacare, από το 2010.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων είχε ψηφίσει το νομοσχέδιο τον Μάιο, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι στην Γερουσία απέτυχαν να συναινέσουν, με συνέπεια την κατάρρευση του.

“Πρόκειται ξεκάθαρα για μία στιγμή απογοήτευσης,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο ηγέτης της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στην Γερουσία, Μιτς Μακόνελ, μιλώντας την ολομέλεια του σώματος αμέσως μετά την διεξαγωγή της ψηφοφορίας.


Πηγή: thetoc.gr