Στα χέρια της ΕΛΑΣ το κύκλωμα των τζιπ

Gazzetta team
Στα χέρια της ΕΛΑΣ το κύκλωμα των τζιπ
Oι delivery κακοποιοί για την «στόχευση» των οχημάτων, οι επενδύσεις σε jet ski κι οι κρυψώνες στα υπόγεια πάρκινγκ της Αθήνας...
Τα πολυτελή τζιπ δύο ιδιαίτερα γνωστών επιχειρηματιών –ενας εφοπλιστής , ο δεύτερος στον χώρο των καυσίμων- είχε κλέψει η μεγάλη σπείρα με την συμμετοχή εννιά τουλάχιστον ατόμων (οκτώ Έλληνες και ένας Αλβανός ηλικίας 27 έως 36 ετών) που εξάρθρωσε τις τελευταίες ώρες η Ασφάλεια Αττικής κι η οποία αναμένεται να προχωρήσει σε σχετικές ανακοινώσεις την Παρασκευή το πρωί.

Το κύκλωμα φέρεται να είχε κλέψει δεκάδες πολυτελή οχήματα (κυρίως τζιπ Land Rover και ΒΜW) τα οποία μετά έκρυβε σε υπόγειους χώρους στάθμευσης στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε διάφορα σημεία της Δυτικής Αττικής . ΚΙ αφού προηγούντο εξονυχιστικοί έλεγχοι για να εντοπίσουν τα συστήματα GPS των οχημάτων.

Οι κλοπές γίνονταν με την χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών για τη ανάγνωση του «διαγνωστικού» των πολυτελών οχημάτων και με εξοπλισμό που απέκτησαν τα μέλη της σπείρας –αγνωστο με ποιο τρόπο- από το εξωτερικό. Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι πολλά από τα μέλη της σπείρας , παρ ότι είχαν τεράστια έσοδα από την κλοπή των ΙΧ εργάζονται ως delivery ή courier προκειμένου με τις συνεχείς μετακινήσεις τους στην πρωτεύουσα να εντοπίζουν τζιπ στόχους. Επιπλέον «επένδυαν» πολλά από τα έσοδα τους στην αγορά …jet ski

Στην περίπτωση του εφοπλιστή το τζιπ εντοπίσθηκε από αστυνομικούς φρουρούς του , από το σύστημα γεωγραφικού «στίγματος» GPS στην Νέα Φιλαδέλφεια Κι από το σημείο ανακάλυψης του βρέθηκαν καταγραφές κάμερας που υποβοήθησαν τους αστυνομικούς. Εντυπωσιάζει ωστόσο η περίπτωση της κλοπής στην Βούλα του πολυτελούς αυτοκινήτου του γνωστού επιχειρηματία.

Οι δράστες δεν φέρεται να γνώριζαν αρχικά την ταυτότητα του ιδιοκτήτη του οχήματος και στις υποκλαπείσες συνομιλίες ακούγονται να εκφράζουν την έκπληξη τους, όταν αντελήφθησαν «ποιου όχημα έκλεψαν» Κι ακολούθως να ρυθμίζουν την …αμεση επιστροφή του , λίγες ώρες αργότερα. Τελικά το πολυτελές όχημα παρέλαβε πό την οδό Ζακύνθου στο Περιστέρι , συνεργάτης του εν λόγω επιχειρηματία. Με τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ να πιθανολογούν – με βάση καταγεγραμμένη συνομιλία- ότι ζητήθηκε χρηματικό αντάλλαγμα για να επιστραφεί το κλεμμένο τζιπ. Χωρίς ωστόσο πλήρη διευκρίνιση…

Η εξάρθρωση του κυκλώματος υπήρξε μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής ύστερα από τον εντοπισμό , τον περασμένο Απρίλιο, ενός κλεμμένου ΙΧ σε υπόγειο πλυντήριο στην οδό Πατησίων. Την έρευνα της Αστυνομίας δυσχέραινε το γεγονός ότι τα μέλη του κυκλώματος , επικοινωνούσαν με κλήσεις μέσω Internet (Viber , Skype κλπ) που δεν καταγράφονται από τα συστήματα υποκλοπών της ΕΛΑΣ.

Σχεδόν όλοι οι συλληφθέντες είχαν κατηγορηθεί για παρόμοια αδικήματα στο παρελθόν και σύμφωνα με τους αστυνομικούς «ενθαρρύνονταν από το γεγονός ότι ποτέ δεν προφυλακίζονταν». Επιπλέον ορισμένοι από τα μέλη της σπείρας είχαν συλληφθεί για διακίνηση ναρκωτικών αλλά και εργάζονταν παρανόμως ως «παρκαδόροι» σε νυκτερινά κέντρα.

Πηγή: tovima.gr