Από Σεπτέμβρη η λοταρία των αποδείξεων

Gazzetta team
Από Σεπτέμβρη η λοταρία των αποδείξεων
1.000 ευρώ και αφορολόγητα σε 1.000 «κυνηγούς αποδείξεων» κάθε μήνα

Σε κυνηγούς... της τύχης επιχειρεί να μετατρέψει η κυβέρνηση τους... κυνηγούς των αποδείξεων.

Ωστόσο το σύστημα της κλήρωσης των αποδείξεων θα εφαρμοστεί από Σεπτέμβρη τελικά, και όχι από τον Αύγουστο όπως ως τώρα αναμενόταν. Την εξαγγελία έκανε χθες, Πέμπτη, στη Βουλή η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, ανακοινώνοντας και ότι μία από τις... 13 τροπολογίες που κατατέθηκαν χθες στη Βουλή προβλέπει ότι στα έπαθλα των κληρώσεων δεν θα επιβάλλεται ο φόρος που παρακρατείται στα κέρδη από τυχερά παιχνίδια.

Σύμφωνα με πληροροφίες πάντως, στο υπουργείο Οικονομικών δεν έχουν καταλήξει ακόμα πώς ακριβώς θα γίνονται οι κληρώσεις. Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε μία κλήρωση κάθε μήνα και είχε προβλεφθεί να μοιραστούν 12 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο στους τυχερούς. Η ιδέα ήταν να κερδίζουν 1.000 τυχεροί από 1.000 ευρώ ο καθένας (1 εκατομμύριο το μήνα). Αλλά για φέτος, όταν θα ξεκινά το σύστημα τα 3/4 του έτους θα έχουν παρέλθει. Στο οικονομικό επιτελείο κάνουν σκέψεις και για έξτρα κληρώσεις, πέραν από τις μηνιαίες, για αποδείξεις που ήδη εκδίδονται ή και έχουν εκδοθεί από τις αρχές του έτους, με περισσότερους νικητές που έκαναν τις αγορές τους στο οκτάμηνο του 2017.

Στόχος ήταν να μπορούν να μπουν στη λοταρία όλες οι αποδείξεις, εφόσον γίνονται μέσω τραπέζης ή μέσω καρτών. Το πρόβλημα είναι πώς θα στέλνουν οι τράπεζες τα στοιχεία των αποδείξεων που πληρώθηκαν με κάρτα. Από την άλλη, τους «κυνηγούς των αποδείξεων» διευκολύνει και η δια νόμου πλέον επέκταση από σήμερα της υποχρέωσης αποδοχής πληρωμών με POS.

Πηγή: protothema.gr