Ο Τσίπρας κρατάει «χαμηλά» τη μπάλα για την έξοδο στις αγορές

Gazzetta team
Ο Τσίπρας κρατάει «χαμηλά» τη μπάλα για την έξοδο στις αγορές
Αισιόδοξος, αλλά και παραπέποντας στο μέλλον για ακόμα θετικότερες εξελίξεις εμφανίστηκε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξή του στην τηλεόραση του Alpha.

Όπως επισήμανε, οι πολίτες δεν θα δουν άμεσα τα αποτελέσματα, μιας και όπως υποστήριξε «έχουμε καλύψει το 1/3 της καταστροφής» για να προσθέσει με νόημα πως «στην αγορά εργασίας ο δρόμος είναι μακρύς».

Κρατώντας χαμηλούς τόνους όσον αφορά τα αποτελέσματα της πρώτης δοκιμαστικής εξόδου της χώρας στις αγορές, ο Αλέξης Τσίπρας δεν βιάστηκε να κεφαλαιοποιήσει όσα θετικά κατά γενική ομολογία η χώρα σε πρώτη φάση αποκόμισε, γνωρίζοντας πως κάτι τέτοιο ελάχιστα αφορά την καθημερινότητα των πολιτών. «Δεν χρειάζεται να πανηγυρίζουμε, αυτό που λέμε είναι ότι κάνουμε μια αρχή, ξέρουμε ότι τα πιο δύσκολα τα έχουμε αφήσει πίσω μας, αλλά δεν εφησυχάζουμε» τόνισε ο πρωθυπουργός, γνωρίζοντας πως η κυβέρνησή του έχει ακόμη πολλά πολιτικά «χιλιόμετρα» να διανύσει, ώστε να μπορεί να κοιτάξει κατάματα τους πολίτες που ενδιαφέρονται περισσότερο για την βελτίωση της καθημερινότητάς τους παρά για τα θετικά σχόλια του διεθνούς Τύπου για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.

Παρά τους χαμηλούς τόνους που ο πρωθυπουργός και τα κυβερνητικά στελέχη έχουν επιλέξει στην επικοινωνιακή διαχείριση του προχθεσινού crash test δεν αφήνουν αναπάντητες τις αιτιάσεις αλλά και τα ειρωνικά σχόλια της αντιπολίτευσης που επιμένουν να υποβαθμίζουν τα αποτελέσματα της εξόδου. «Η αντιπολίτευση τζογάρει μονίμως στο μαύρο και ευτυχώς για τη χώρα έρχονται άλλα χρώματα» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας προσθέτοντας πως η κυβέρνησή του παρέλαβε μια χώρα στο χείλος της καταστροφής και με άδεια ταμεία. «Ευτυχώς σήμερα τα πράγματα δεν είναι έτσι», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και υπογράμμισε την ανάγκη να σχεδιαστεί το αύριο με καλύτερους όρους.

Όσον αφορά τον σχεδιασμό του σήμερα Πέμπτη, ο πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα από την Λαμία και έχοντας στο πλευρό του τον Κώστα Μπακογιάννη το πρόγραμμα περιφερειακού σχεδιασμού για την αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της Στερεάς Ελλάδας.

Πηγή: reader.gr