H Ryanair έχει μειωμένα έσοδα από τις βαλίτσες κι αλλάζει πολιτική

Gazzetta team
H Ryanair έχει μειωμένα έσοδα από τις βαλίτσες κι αλλάζει πολιτική
Ένας στους έξι πληρώνει για τις αποσκευές του στη Raynair που σκοπεύει ν' αλλάξει τακτική.

Να αλλάξει την ισχύουσα πολιτική με τις βαλίτσες εξετάζει η Ryanair σύμφωνα με τον Guardian, σε μια προσπάθεια να φρενάρει τις απώλειες εσόδων από τις αποσκευές.

Πράγματι τον τελευταίο καιρό η αεροπορική εταιρεία βλέπει τα έσοδα από τις βαλίτσες να ελαχιστοποιούνται, παρότι παρουσίασε έσοδα 443 εκατ. ευρώ, αφού οι ταξιδιώτες φορτώνουν με βαλίτσες μέχρι και τα μικρά παιδιά για να ξεφύγουν από τα τέλη αποσκευών.

Όπως αναφέρει η εταιρεία στο check-in παραδίδουν τις βαλίτσες τους λιγότεροι επισκέπτες παρά ποτέ, ενώ όλο και περισσότερες αποσκευές φορτώνονται στην καμπίνα του αεροσκάφους ως χειραποσκευές.

Σύμφωνα μάλιστα με τον επικεφαλής οικονομικών υπηρεσιών της Ryanair, Neil Sorahan, ο οποίος μίλησε στον Guardian, η αεροπορική εταιρεία ενδέχεται να επανεξετάσει την παροχή δεύτερης αποσκευής η οποία τέθηκε σε εφαρμογή στα τέλη του 2013, καθώς οι επιβάτες έχουν αρχίσει να το εκμεταλλεύονται.

«Έχω δει παιδιά δύο ετών να σέρνουν μια βαλίτσα μέχρι το αεροπλάνο καθώς οι άνθρωποι προσπαθούν να επωφεληθούν από την παροχή», δήλωσε χαρακτηριστικά. Αξίζει να αναφέρουμε πως ένας επιβάτης ηλικίας δύο ετών δικαιούται, όπως και οι ενήλικες, να φέρει μια βαλίτσα 10 κιλών και μια δεύτερη μικρή τσάντα δωρεάν.

Όπως αποδεικνύουν τα στατιστικά μόλις ένας στους έξι πληρώνει για τις αποσκευές του στην Ryanair αφού το check-in των αποσκευών μπορεί να κοστίσει λιγότερο από την αγορά μιας θέσης.

«Είμαστε πολύ γενναιόδωροι με το όριο χειραποσκευών: μια αποσκευή των 10 κιλών και μια δεύτερη μικρή τσάντα. Αν ο καθένας το τηρεί αυτό δεν υπάρχει πρόβλημα. Είναι όμως κάποιοι που κουβαλούν ακόμα και τον νεροχύτη της κουζίνας τους και αυτοί είναι η αιτία που θα μπορούσε να αλλάξει την πολιτική μας».

Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο εάν οι επιβάτες εκμεταλλεύονται την εταιρία ο Sorahan απάντησε: «Μερικοί ναι ... Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων ακολουθεί τους κανόνες, αλλά ορισμένοι όχι. Δυστυχώς, μερικοί φέρνουν τεράστια σακίδια και πράγματα που δεν χωρούν κάτω από το κάθισμα. Κι εμείς είμαστε χαλαροί ή ευγενικοί – αλλά πέφτουμε θύματα της ευγένειας μας» .

Να υπενθυμίσουμε ότι οι επιβάτες της Ryanair που φτάνουν με αποσκευές μεγαλύτερες από τις συγκεκριμένες προδιαγραφές κινδυνεύουν με χρέωση που φτάνει τις 50 λίρες.

Πηγή: insider.gr