Στη Βρετανία έφτιαξαν κατασκήνωση για... χάκερς

Gazzetta team
Στη Βρετανία έφτιαξαν κατασκήνωση για... χάκερς
Ένα νέο τρόπο για να... συνετίσουν οι αρχές τους νεαρούς χάκερς αποφάσισε να εφαρμόσει πιλοτικά η βρετανική κυβέρνηση και εάν όλα πάνε καλά, το σύστημα αυτό θα υιοθετηθεί σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι έφηβοι που έχουν συλληφθεί για αδικήματα στο Διαδίκτυο θα αποστέλλονται σε ένα είδος κατασκήνωσης για να παρακολουθήσουν ειδικά σεμινάρια, τα οποία σκοπό έχουν να συμβάλουν στο να τους αποτρέψουν να συνεχίσουν τις όποιες εγκληματικές τους δραστηριότητες.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο μάλιστα πραγματοποιήθηκε το πρώτο δοκιμαστικό αυτού του προγράμματος στο Μπρίστολ της Αγγλάις, υπό την αιγίδα της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκληματολογίας (NCA).

Σε αυτό συμμετείχαν 7 νεαροί χάκερς οι οποίοι ήταν γνωστοί στις αρχές για αδικήματα που είχαν διαπράξει στο Διαδίκτυο.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι νεαροί χάκρες πληροφορήθηκαν για με την υπεύθυνη χρήση των δεξιοτήτων τους στο Ίντερνετ, ενώ παράλληλα έλαβαν συμβουλές από ειδικούς σχετικά με τις επιλογές τους να εργαστούν στο μέλλον σε εταιρείες κυβερνοασφάλειας.

Ο 'Ιθαν Τόμας, υπεύθυνος επιχειρήσεων της NCA δήλωσε στο BBC ότι οι νεαροί που συμμετείχαν στο πρόγραμμα θα παρακολουθούνται ώστε να διαπιστωθεί εάν αυτό συνέβαλε θετικά στη ζωή τους.

Η NCA αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι εάν το πρόγραμμα αποδειχτεί ότι έχει θετικό αντίκτυπο στους νέους χάκερς, τότε θα συνεχιστεί σε πολλές περιοχές της χώρας.