O Michael Kors εξαγοράζει τον οίκο Jimmy Choo για 1,2 δισ. ευρώ!

Gazzetta team
O Michael Kors εξαγοράζει τον οίκο Jimmy Choo για 1,2 δισ. ευρώ!
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της αμερικανικής εταιρίας ειδών πολυτελείας, η Michael Kors συμφώνησε να εξαγοράσει τη βρετανική υποδηματοποιία πολυτελείας Jimmy Choo, αντί 896 εκατομμυρίων στερλινών (1 δισεκ. ευρώ/1,2 δισεκ. δολάρια)

Η Jimmy Choo ιδρύθηκε πριν από 20 χρόνια από τον μαλαισιανής καταγωγής Τζίμι Τσου ο οποίος έφτιαχνε παπούτσια κατά παραγγελία και μια διευθύντρια του περιοδικού μόδας Vogue, που άνοιξαν το πρώτο τους κατάστημα στο ανατολικό άκρο του Λονδίνου.

Η υποδηματοποιία έγινε γνωστή για τις γόβες στιλέτο και τα αξεσουάρ της αλλά και από τις διάσημες πελάτισσές της, όπως η αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα, η Μισέλ Ομπάμα, η Κέιτ Μίντλετον, η Νικόλ Κίντμαν και η Λέιντι Γκάγκα.

Σήμερα δραστηριοποιείται σε πόλεις από το Λονδίνο έως το Παρίσι, τη Νέα Υόρκη και το Τόκιο. Ο υποδηματοποιός είχε αποκαλύψει τον Απρίλιο ότι θα πωλούσε την επιχείρηση, δύο χρόνια μετά την ένταξή της στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Η Michael Kors δήλωσε ότι απέσπασε για την προσφορά της τη συμφωνία του βασικού μετόχου του Jimmy Choo, την επενδυτική εταιρία JAB Luxury με έδρα του Λουξεμβούργο, που κατέχει το 67,66% του κεφαλαίου. Ο αγοραστής προτίθεται να διατηρήσει τη σημερινή διεύθυνση της Jimmy Choo και να αναπτύξει την εταιρία ανοίγοντας νέα καταστήματα και πωλώντας μέσω Διαδικτύου.

Η Jimmy Choo έχει περισσότερα από 150 καταστήματα σε όλο τον κόσμο και διαθέτει τα προϊόντά της στα ακριβότερα πολυκαταστήματα παγκοσμίως. Το 2016, η εταιρία κατέγραψε κύκλο εργασιών 364 εκατομμυρίων στερλινών, με καθαρό κέρδος 15,4 εκατ. στερλινών. Από την πλευρά της, η εταιρία Michael Kors, γνωστή για τα αξεσουάρ της και τη σειρά της στο ανδρικό και γυναικείο έτοιμο ένδυμα, ιδρύθηκε το 1981 από τον αμερικανό σχεδιαστή που της έδωσε το όνομά του. Είναι εταιρία εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και δραστηριοποιείται σε εκατό χώρες, καταγράφοντας κύκλο εργασιών 4,5 δισεκ. δολαρίων.

"Η Jimmy Choo είναι μια εμβληματική φίρμα που ηγείται στην κατηγορία των ειδών πολυτελείας, παράγει ξεχωριστά υποδήματα, τσάντες και άλλα αξεσουάρ. Θαυμάζουμε το εντυπωσιακό στυλ των σχεδίων της", είπε ο Μάικλ Κορς, επίτιμος πρόεδρος και καλλιτεχνικός διευθυντής της ομωνυμης εταιρίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ