Ινδία: 10χρονη ζήτησε να κάνει άμβλωση μετά τον βιασμό της από τον θείο της

Gazzetta team
Ινδία: 10χρονη ζήτησε να κάνει άμβλωση μετά τον βιασμό της από τον θείο της
Ένα κορίτσι 10 ετών προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήρο ζητώντας να της επιτραπεί να κάνει άμβλωση μετά τον βιασμό της από τον θείο της

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας δέχθηκε να εξετάσει την προσφυγή ενός κοριτσιού 10 ετών που βιάστηκε από τον θείο του και ζητεί να κάνει άμβλωση παρότι είναι στην 26η εβδομάδα της κύησης.

Οι γονείς του θύματος επισημαίνουν ότι το κορίτσι δεν είναι ικανό σωματικά να αντέξει τον τοκετό. Απευθύνθηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, αφού το εφετείο απέρριψε το αίτημά τους και δεν επέτρεψε στο 10χρονο κορίτσι να κάνει άμβλωση.

Οι αμβλώσεις δεν επιτρέπονται στην Ινδία μετά την 20η εβδομάδα της κύησης εκτός κι αν κινδυνεύει η ζωή της μητέρας.

Το Ανώτατο Δικαστήριο δέχθηκε να εξετάσει την υπόθεση αυτή και ζήτησε από γιατρούς να εξετάσουν αύριο Τετάρτη το κορίτσι για να ανακοινώσει την απόφασή του την Παρασκευή.

Το κορίτσι ανακάλυψε πρόσφατα ότι είναι έγκυος αφού παραπονέθηκε για πόνους στην κοιλιά.

Τα ινδικά δικαστήρια εκδικάζουν συχνά τις προσφυγές θυμάτων βιασμού που ανακαλύπτουν αργά την εγκυμοσύνη τους.

Τον Μάιο το Ανώτατο Δικαστήριο είχε επιτρέψει σε ένα άλλο 10χρονο κορίτσι από την Πολιτεία Χαριάνα να κάνει άμβλωση όταν διένυε την 21η εβδομάδα κύησης.

Η Ινδία κατέχει θλιβερό ρεκόρ στους βιασμούς. Μόνο στο Νέο Δελχί το 2015 είχαν καταγραφεί 2.199 βιασμοί, δηλαδή έξι την ημέρα κατά μέσο όρο.

Περίπου 20.000 περιπτώσεις βιασμών καταγράφονται κάθε χρόνο στη χώρα, όμως ο πραγματικός τους αριθμός εκτιμάται ότι είναι πολύ μεγαλύτερος καθώς πολλά θύματα αποφεύγουν να καταγγείλουν την επίθεση εναντίον τους φοβούμενα τον στιγματισμό.

Η Επιτροπή του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Παιδιών είχε εκτιμήσει το 2014 ότι ένα στα τρία θύματα βιασμού στην Ινδία είναι ανήλικο. Σε σχεδόν το 50% των περιπτώσεων οι δράστες είναι άνθρωποι από το περιβάλλον των θυμάτων.