Το… συνεχίζει ο πρόεδρος του ΣτΕ: «Δεν ήταν τυχαία η παρέμβασή μου»

Gazzetta team
Το… συνεχίζει ο πρόεδρος του ΣτΕ: «Δεν ήταν τυχαία η παρέμβασή μου»
Εξήγησε σε δημοσιογράφους γιατί ένιωσε την ανάγκη να κάνει παρέμβαση

«Άρωμα»... Δικαιοσύνης είχε η χθεσινή επέτειος στο Προεδρικό Μέγαρο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας αφού μετά την ηχηρή παρέμβαση που έκανε ο Πρόεδρος του ΣτΕ για την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και Δικαιοσύνης τα βλέμματα στράφηκαν πάνω του.

Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες σε συζήτηση του Νικόλαου Σακελλαρίου με δημοσιογράφους ο πρόεδρος του ΣτΕ είπε: «Εκανα γαϊδουρινή υπομονή μέχρι να παρέμβω και τελικά το έκανα. Δεν είναι τυχαίο ότι η παρέμβασή μου έγινε ανήμερα της αποκατάστασης του πολιτεύματος και είναι αλληλένδετη με τη δήλωση Παυλόπουλου».

Ωστόσο ο ίδιος αναφερόμενος στη σκληρή ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων έσπευσε να διαχωρίσει τη θέση του λέγοντας: «Δεν έπρεπε όμως να κάνει τέτοια επίθεση κατά της κυβέρνησης η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Είναι άκομψη και άγαρμπη».

Χθες, για πρώτη φορά στην ιστορία του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου ο πρόεδρός του προέβη σε δημόσιες δηλώσεις ενώπιον των τηλεοπτικών καμερών υπό την μορφή διαγγέλματος. Ο κ. Σακελλαρίου καταδίκασε με «τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις παντελώς αδικαιολόγητες αυτές επιθέσεις από όπου και αν προέρχονται, επιθέσεις οι οποίες στρέφονται ευθέως κατά του Κράτους Δικαίου, θεμελιώδης πυλώνας του οποίου είναι η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, στη μείωση του κύρους της οποίας προδήλως αποβλέπουν».

Πηγή: protothema.gr