Το τρομερό αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ που μπορεί να πλέει 20 χρόνια χωρίς ανεφοδιασμό! (pics)

Gazzetta team
Το τρομερό αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ που μπορεί να πλέει 20 χρόνια χωρίς ανεφοδιασμό! (pics)
Ο Ντόναλντ Τραμπ μόλις... εγκαινίασε ένα αεροπλανοφόρο που ισχυρίζεται ότι θα κάνει τους εχθρούς των ΗΠΑ «να τρέμουν από φόβο»!

Το αεροπλανοφόρο USS Gerald R Ford ζυγίζει 100.000 τόνους, κόστισε περίπου 10 δισ. ευρώ και μπορεί να πλέει στις θάλασσες επί 20 χρόνια χωρίς να χρειαστεί ανεφοδιασμό σε καύσιμα!

Μιλώντας στο Νόρφολκ της Βιρτζίνια, στην καθέλκυση του αεροπλανοφόρου, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε: «Από σήμερα θέτω το αμερικανικό σκάφος Gerald R Ford σε αποστολή. Ο Θεός να ευλογεί αυτό το πολεμικό πλοίο και όσους θα πλέουν πάνω του».

Στην καθέλκυση μίλησε και η Susan Ford Bales, η κόρη του Gerald R Ford, του 38ου Αμερικανού προέδρου που έδωσε το όνομά του στο αεροπλανοφόρο.

«Κανένας, απολύτως κανένας, δεν θα ήταν πιο περήφανος βλέποντας αυτό το σκάφος από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Gerald R Ford. Αισθάνομαι υψηλή τιμή να δώσω την εντολή: "Αξιμωατικοί και πλήρωμα του Gerald R Ford επιβιβαστείτε στο πλοίο μας και δώστε του ζωή», είπε η κυρία Ford Bales.

Η κατασκευή του αεροπλανοφόρου ξεκίνησε το 2009 και αρχικά ήταν προγραμματισμένο να παραδοθεί τον Σεπτέμβριο του 2015, με κόστος 8 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό, η καθυστέρηση στον χρόνο παράδοσης και η υπέρβαση του προϋπολογισμού οφείλονται στον εξοπλισμό του αεροπλανοφόρου με τελευταίας γενιάς συστήματα τεχνολογίας.

Πηγή: iefimerida.gr