10 επαγγέλματα που σαρώνουν στην αγορά εργασίας και δεν υπήρχαν καν πριν δέκα χρόνια! (vid)

Gazzetta team
10 επαγγέλματα που σαρώνουν στην αγορά εργασίας και δεν υπήρχαν καν πριν δέκα χρόνια! (vid)
Όσο η τεχνολογία και ο κόσμος μας προχωράει, τόσο οι ανάγκες στην αγορά εργασίας μεταβάλλονται και νέα επαγγέλματα έρχονται να πάρουν τη θέση παλαιότερων!

Μια φράση που ακούγεται όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια λέει ότι αν μπορείς να εξηγήσεις στην γιαγιά σου τι δουλειά κάνεις, τότε σύντομα η δουλειά σου δεν θα υπάρχει.

Η παραπάνω φράση περιγράφει απόλυτα την ανάγκη του κόσμου μας για νέες θέσεις εργασίας, για δουλειές που μέχρι πριν από λίγα χρόνια δεν υπήρχαν καν.

Επαγγέλματα όπως «σχεδιαστής εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα» ή «υπεύθυνος Social Media», το.... μακρινό 2007 δεν υπήρχαν ούτε καν σαν ιδέα, πόσο μάλλον να εφαρμόζονται στην πράξη. Ακόμα και το «δημιουργός περιεχομένου για το YouTube» είναι μια δουλειά που αν τη... δεις σοβαρά και επαγγελματικά μπορεί να σου αποφέρει ένα εισόδημα αρκετό για να ζήσεις.

Όσο η τεχνολογία προχωράει τόσο κάποια επαγγέλματα θα χάνονται και κάποια άλλα, περίεργα μέχρι πριν μερικά χρόνια, θα χάνονται...

Δείτε το video του World Economic Forum με τα 10 επαγγέλματα που μέχρι πριν μια δεκαετία δεν υπήρχαν ούτε καν σαν σκέψη!