Καλές πωλήσεις στον Βαρουφάκη για το «βίπερ» εύχεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Gazzetta team
Καλές πωλήσεις στον Βαρουφάκη για το «βίπερ» εύχεται ο ΣΥΡΙΖΑ
«Η πολιτική δεν είναι κουτσομπολιό και ο δήθεν ριζοσπαστικός λόγος του αποδεικνύεται διαρκώς ότι είναι η άλλη όψη των πιο αντιδραστικών απόψεων μέσα και έξω από τη χώρα», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του σχετικά με τον Γιάννη Βαρουφάκη και τις αποκαλύψεις που κάνει στο νέο του βιβλίο.

Σχολιάζει σκωπτικά ότι ο πρώην υπουργός «έχει βρει τους καλύτερους διαφημιστές για την προώθηση του βιβλίου του», δηλαδή, «τη ΝΔ και αυτούς που ο ίδιος αποκαλεί τρόικα εσωτερικού». Στο ίδιο πνεύμα, αναφέρεται ως «βίπερ» στο βιβλίο του -αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύθηκαν σε μερίδα του σημερινού Τύπου- και του εύχεται «καλές πωλήσεις».

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του υπό τον τίτλο: «Οι διαφημιστές του κ. Βαρουφάκη», ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Είναι βέβαιο ότι ο κος Βαρουφάκης έχει βρει τους καλύτερους διαφημιστές για την προώθηση του βιβλίου του: Τη ΝΔ και αυτούς που ο ίδιος αποκαλεί τρόικα εσωτερικού. Η πολιτική όμως δεν είναι κουτσομπολιό και ο δήθεν ριζοσπαστικός λόγος του αποδεικνύεται διαρκώς ότι είναι η άλλη όψη των πιο αντιδραστικών απόψεων μέσα και έξω από τη χώρα. Του ευχόμαστε καλές πωλήσεις στο νέο του βίπερ».

Οι προδημοσιεύσεις για το βιβλίο ξεκίνησαν από «Τα Νέα» και συνεχίστηκαν σήμερα Κυριακή με το «Πρώτο Θέμα», την «Καθημερινή» και «Το Βήμα».

Σε αυτό ο πρώην υπουργός Οικονομιών περιγράφει τα όσα έγιναν την περίοδο που ήταν στην κυβέρνηση σχετικά μ τις διαπραγματεύσεις, το Grexit, μέσα από τους διαλόγους και την σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και την γνωριμία του με αυτόν.

Περιγράφει τον Γιάννη Δραγασάκη επί της ουσίας ως μια διακριτική παρουσία που κινούσε νήματα, τον Νίκο Παππά ως τον «άνθρωπο του Τσίπρα» αλλά και τονίζει ότι η τοποθέτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο Υπουργείο Οικονομικών ήταν δική του επιλογή και πως ο Τσίπρας δεν τον συμπαθούσε καθόλου.

Στεκόμενος στην γνωριμία του με τον πρωθυπουργό, αναφέρει ότι αυτή έγινε το 2011 σε ένα μαγαζί στου Ψυρρή, όπου διαπίστωσε ότι ο Τσίπρας δεν είχε βαθιά γνώση των οικονομικών αλλά ούτε και ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς «τον ένοιαζε περισσότερο να ελέγχει τις συνιστώσες».

Στο τέλος της συνάντησής τους του ανέφερε «αν θες να γίνεις πρωθυπουργός πρέπει να μάθεις αγγλικά» κάτι που όπως λέει το πήρε στα σοβαρά και άρχισε μαθήματα.

Για το βράδυ του δημοψηφίσματος ο Βαρουφάκης λέει πως εκείνο το βράδυ ο Τσίπρας εκμυστηρεύτηκε πως ίσως ετοιμάζεται πραξικόπημα, νέο Γουδή, και πως γι αυτό ήταν ενήμεροι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι μυστικές υπηρεσίες και ο Στουρνάρας.

Για τον Στουρνάρα δε, ο Βαρουφάκης λέει πως ο Τσίπρας το 2014 εξαγριωμένος αναφωνούσε πως μόλις γίνει κυβέρνηση '«θα τον βγάλω από την κεντρική τράπεζα και αν χρειαστεί θα τον πετάξω έξω με τις κλωτσιές'».

Όταν επιβλήθηκαν τα capital controls και τα ATM στέρευαν από χρήματα, προκαλώντας πανικό και χάος, ο Υπουργός Οικονομικών είχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό ότι υπάρχουν 16 δισεκατομμύρια σε διάφορα κρατικά χαρτοφυλάκια.

«Τι; Υπάρχουν 16 δισ. ευρώ σε μετρητά παραπεταμένα εδώ κι εκεί και εμείς δεν τα χρησιμοποιούμε για να φορτώσουμε τα ΑΤΜ και να τα κάνουμε να λειτουργούν κανονικά;» ήταν η αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα.

Ο ίδιος ο Βαρουφάκης όμως συνεχίζει: Προσπάθησα να συγκρατήσω τον πρωθυπουργό, εξηγώντας του ότι δεν ήταν δυνατόν να απλώσουν χέρι στα χρήματα γιατί η κατάσχεσή τους θα ήταν κλοπή. «Μα, Γιάνη», διαμαρτυρήθηκε ο Αλέξης, «όταν το παιδί μου πεθαίνει της πείνας κι εγώ δεν έχω μία, έχω το ηθικό δικαίωμα να κλέψω ένα κουτί γάλα. Δεν είναι μια παρόμοια κατάσταση αυτή που ζούμε;».

«Από πότε η κλοπή περιλαμβάνεται στο οπλοστάσιο της Αριστεράς;» ρώτησα.

Για τον Γιώργο Χουλιαράκη έχει να πει ότι ήταν «μισητός» και ότι πρόκειται για έναν «αχυράνθρωπο» της τρόικας.

Για να αποδείξει πως τα όσα λέει είναι αλήθεια και έγιναν, ο Γιάννης Βαρουφάκης υποστηρίζει πως έχει καταγράψει στο κινητό του τις συνομιλίες με τον πρωθυπουργό αλλά και όσα γίνονταν στα Eurogroup.

Πηγή: newsbeast.gr