Η Google παρουσιάζει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Gazzetta team
Η Google παρουσιάζει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
H Google δίνει, μέσω του Street View του Google Maps, την ευκαιρία σε όσους έχουν την περιέργεια να δουν εικόνες από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Η Google, με αφορμή τα 10 χρόνια του Street View, συνεργάστηκε με τη NASA και το Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Marshall στο Χάντσβιλ της Αλαμπάμα για τη δημιουργία μίας μεθόδου καταγραφής εικόνων χωρίς βαρύτητα, χρησιμοποιώντας κάμερες DSLR και τον εξοπλισμό που έχει ήδη ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός. Στη συνέχεια, τράβηξαν εικόνες σε συνθήκες Διαστήματος, οι οποίες στάλθηκαν στη Γη, όπου ενώθηκαν για να παραχθούν φωτογραφίες του ISS 360 μοιρών.

«Κατά τη διάρκεια της εξάμηνης παραμονής μου στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ήταν δύσκολο να βρω τις λέξεις ή να τραβήξω μία φωτογραφία που να περιγράφει με ακρίβεια το συναίσθημα του να είσαι στο Διάστημα», δήλωσε ο Τόμας Πέσκετ, αστροναύτης στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος. «Σε συνεργασία με την Google, κατά τη διάρκεια της τελευταίας αποστολής μου, κατέγραψα εικόνες για το Street View για να δείξω σε όλους εσάς πώς είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός από μέσα και να μοιραστώ πώς είναι να κοιτάς τη Γη από το απώτερο Διάστημα», εξήγησε ο ίδιος.

Η αποστολή του αστροναύτη Πέσκετ ήταν η πρώτη στην οποία καταγράφηκαν εικόνες έξω από τη Γη για το Street View, ενώ σε αυτές προστέθηκαν χρήσιμες πληροφορίες για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

«Σήμερα, μπορείτε να περιηγηθείτε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στο Street View, ένα μέρος που λίγοι από εμάς είχαν την τύχη να πατήσουν το πόδι τους ή να αιωρηθούν», ανέφερε ο Πέσκετ. «Τίποτα δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την εργασία της ομάδας στο έδαφος, οι συνάδελφοί μου (που μετατράπηκαν σε συγκάτοικοι) στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και οι χώρες που συνεργάστηκαν για να μας στείλουν στο Διάστημα. Κοιτάζοντας τη Γη από πάνω, σκέφτηκα λίγο περισσότερο τον δικό μου κόσμο και ελπίζω ότι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός στο Street View να αλλάξει την οπτική σας για τον κόσμο», πρόσθεσε.

Πηγή: reader.gr