Η γερμανική ελίτ στηρίζει φανατικά τη Μέρκελ

Gazzetta team
Η γερμανική ελίτ στηρίζει φανατικά τη Μέρκελ
Υποστήριξη σε τεράστιο βαθμό απολαμβάνει η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ από τα υψηλότερα κοινωνικά και οικονομικά στρώματα της γερμανικής κοινωνίας, συγκριτικά με τον αντίπαλό της στις ερχόμενες εκλογές, Μάρτιν Σουλτς.

To 87% των κορυφαίων γερμανών μάναντζερ, πολιτικών και υψηλόβαθμων υπαλλήλων δηλώνει ότι θα ψηφίσει την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ενώ τον υποψήφιο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Μάρτιν Σούλτς μόνο το 12%, εάν μπορούσαν να εκλέξουν απ΄ ευθείας τον/την καγκελάριο, όπως προκύπτει από έρευνα της «Frankfurter Allgemeine Zeitung» και του οικονομικού περιοδικού «Capital», την οποία διενηργησε το Ινστιτούτο Allensbach (IfD).

Δύο περίπου μήνες πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές που θα γίνουν στις 24 Σεπτεμβρίου, η καγκελάριος Μέρκελ βρίσκεται δηλαδή πολύ ψηλά στις προτιμήσεις της γερμανικής ελίτ, όπως προκύπτει από την ως άνω δημοσκόπηση μεταξύ 521 ηγετικών στελεχών τη γερμανικής κοινωνίας.

Επίσης, η γερμανική ελίτ προτιμά μετεκλογικά σε ποσοστό 65% ένα συνασπισμό μεταξύ των Χριστιανοδημοκρατών-Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) της κ. Μέρκελ και των Φιλελευθέρων (FDP) του Kρίστιαν Λίντντερ, το κόμμα του οποίου σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις θα καταφέρει να πάρει πάνω από 5% (που είναι το όριο εισόδου) και θα ξαναμπεί στη γερμανική Βουλή (Bundestag). Πριν από 7 μήνες το ποσοστό αυτό ήταν μόλις 25%.

Οι ερωτηθέντες θεωρούν σε ποσοστό 39% ως πιθανότερο τον συνασπισμό Χριστιανοδημοκρατών-Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) και των Φιλελευθέρων (FDP) και το 38% τον σημερινό «μεγάλο συνασπισμό», δηλαδή μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών-Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) και Σοσιαλδημοκρατών (SPD).

Πηγή: insider.gr