«Έχασε» και το δεύτερο πόδι του από τον σεισμό, ο 23χρονος

Gazzetta team
«Έχασε» και το δεύτερο πόδι του από τον σεισμό, ο 23χρονος
Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται διασωληνωμένος ο 23χρονος τουρίστας που τραυματίστηκε σοβαρότατα, κατά τη διάρκεια του φονικού σεισμού των 6,6 Ρίχτερ στην Κω.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, ο άτυχος νεαρός έφθασε το πρωί στο Ηράκλειο με ακρωτηριασμένο το ένα του πόδι και πολλαπλά κατάγματα στο άλλο, με αποτέλεσμα να μπει άμεσα στο χειρουργείο. Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας του ήταν τέτοια που τελικά χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί και το άλλο άκρο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών οι επόμενες ώρες θεωρούνται κρίσιμες.

Εξάλλου, σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται επίσης στη ΜΕΘ και ο 21χρονος Σουηδός ο οποίος αναμένεται να υποβληθεί επίσης σε ορθοπεδικά χειρουργεία τις επόμενες ώρες.

Σαφώς καλύτερη είναι η γενική εικόνα που παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας των δύο Ελλήνων τραυματιών, του 37χρονου άνδρα και τις 28χρονης γυναίκας.

Σύμφωνα με την αναλυτική ενημέρωση της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ:

«Από τις πρώτες πρωινές ώρες τα δύο νοσοκομεία της πόλης μας ήταν σε ετοιμότητα για να αντιμετωπιστούν περιστατικά που ενδεχομένως να μεταφερόταν σε αυτά από την Κω.

Στις 10:30 στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠαΓΝΗ) διακομίστηκαν τέσσερις τραυματίες, 2 Έλληνες και 2 Αλλοδαποί, η εικόνα που παρουσιάζουν έχει ως εξής:

Άνδρας, 21 ετών, Σουηδικής υπηκοότητας νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) σε καταστολή διασωληνωμένος, με πολλαπλά κατάγματα και υπαραχνοειδή αιμορραγία. Προετοιμάζεται να υποβληθεί σε ορθοπεδικά χειρουργεία τις επόμενες ώρες. Είναι σταθερός αιμοδυναμικά. Η κατάσταση του με τα ως τώρα δεδομένα κρίνεται κρίσιμη.

Άνδρας, 23 ετών, Νορβηγικής υπηκοότητας μετά το χειρουργείο νοσηλεύεται σε καταστολή διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και έχει άμφω ακρωτηριασμένα τα δύο κάτω άκρα (κνημιαίος και άκρας ποδός). Είναι σταθερός αιμοδυναμικά. Η κατάσταση του με τα ως τώρα δεδομένα κρίνεται κρίσιμη.

Άνδρας, 37 ετών, Ελληνικής υπηκοότητας με τραύμα στον δεξί οφθαλμικό κόγχο από τις 17.15 υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση που δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Γυναίκα, 28 ετών, Ελληνικής υπηκοότητας με κάταγμα στο δεξί πόδι στο ύψος της κνήμης και κάταγμα στο μετατάρσιο του αριστερού ποδιού, νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική.

Το προσωπικό του νοσοκομείου συνεχίζει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχή αντιμετώπιση των παραπάνω περιστατικών. Με νεώτερο δελτίο μας θα ενημερώσουμε για την εξέλιξη της πορείας των ασθενών».

Πηγή: newsit.gr