Τραμπ για Μακρόν: «Του άρεσε να με κρατά από το χέρι»

Gazzetta team
Τραμπ για Μακρόν: «Του άρεσε να με κρατά από το χέρι»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναπόλησε σήμερα το πρόσφατο ταξίδι του στη Γαλλία, περιγράφοντας ότι στον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν άρεσε να τον κρατάει από το χέρι, ενώ θεωρεί ότι στον Πύργο του Άιφελ δεν είχαν ποτέ ξανά μαζευτεί τόσος πολύς κόσμος όσο εκείνοι στο δείπνο που ο ίδιος παρακάθισε.

Ο Μακρόν «είναι ένας σούπερ τύπος. Έξυπνος, ισχυρός. Του αρέσει να μου κρατάει το χέρι», σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στους New York Times.

«Οι άλλοι δεν αντιλαμβάνονται σε ποιο βαθμό του άρεσε να κρατάει το χέρι μου. Κι αυτό είναι καλό».

«Πραγματικά. Είναι ένας καλός άνθρωπος. Είναι ένας σκληρός τύπος αλλά, ακούστε, πρέπει να είναι. Πιστεύω ότι θα είναι ένας σούπερ πρόεδρος της Γαλλίας. Όμως του αρέσει να μου κρατάει το χέρι.»

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος έλαβε πρόσκληση να συμμετάσχει στους εορτασμούς της 14ης Ιουλίου στο Παρίσι που συνέπεσαν αυτήν την χρονιά με την επέτειο των 100 ετών από την είσοδο των ΗΠΑ στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο ίδιος επισήμανε ότι «εξεπλάγη αρκετά» όταν έλαβε αυτήν την πρόσκληση μετά την απόφασή του οι ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.

Αναφορικά με την παρέλαση, ο Ντόναλντ Τραμπ έκρινε ότι ήταν μία «από τις ομορφότερες παρελάσεις» που έχει παρακολουθήσει ποτέ του.

Ήταν ένα θέαμα «πολύ ανώτερο από κάτι το σύνηθες. Πρέπει να πετούσαν 200 αεροσκάφη πάνω από τα κεφάλια μας (...) Ολοκληρώθηκε σε σύντομο χρόνο. Πέρασαν δύο ώρες και η παρέλαση τελείωσε».

«Δεν διήρκησε όλη την ημέρα. Δεν ήταν τρελοί. Δεν θέλετε να φύγετε, όμως πρέπει. Ή θέλετε να φύγετε, πραγματικά» συνέχισε ο ίδιος. «Ήταν κάτι το απίστευτο».

Σχετικά με το δείπνο των δύο προέδρων με τις Πρώτες Κυρίες τους στο εστιατόριο του Πύργου του Άιφελ, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι «ο Πύργος του Άιφελ όπως φαίνεται δεν γνώρισε ποτέ ξανά μια εκδήλωση τόσο σημαντική στην ιστορία του».

«Συγκεντρώθηκαν χιλιάδες και χιλιάδες άνθρωποι, επειδή άκουσαν ότι εμείς δειπνούμε εκεί» υπογράμμισε, ενώ κατόπιν αναφέρθηκε και στην επίσκεψή του στον τάφο του Ναπολέοντα.

«Ο Ναπολέοντας είχε λίγο άσχημο τέλος. (…) Το μοναδικό του πρόβλημα ήταν δεν πήγε στη Ρωσία εκείνη τη νύχτα εξαιτίας των εξωσυζυγικών του δραστηριοτήτων και πέθαναν από το ψύχος» είπε στους NYT, αναφερόμενος στους Γάλλους στρατιώτες που είχαν πάει στην εκστρατεία στη Ρωσία.

«Πόσες φορές η Ρωσία δεν σώθηκε από το κλίμα; (...) Το ίδιο συνέβη στον Χίτλερ. (...) Πήγαν (εκεί) και η θερμοκρασία είχε πέσει στους -35 υπό το μηδέν κι αυτό ήταν το τέλος εκείνου του στρατού».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ