Γιατί οι άντρες αφήνουν το τσιγάρο για νέα καπνικά προϊόντα (pics & vids)

Gazzetta team
Γιατί οι άντρες αφήνουν το τσιγάρο για νέα καπνικά προϊόντα (pics & vids)
Οι εποχές που η «μόδα» ήθελε τον άντρα να είναι με ένα τσιγάρο στο χέρι προκειμένου να δείξει την αρρενωπή του πλευρά έχει, ευτυχώς, περάσει ανεπιστρεπτί.

Θυμάστε παλιά τα Walkman; Ήθελες να αλλάξεις τραγούδι, αυτό που σου άρεσε ήταν στην άλλη κασέτα, έπρεπε να βγάλεις την κασέτα που είχες στο Walkman και να βάλεις την επόμενη, να βρεις στο σημείο με το τραγούδι και να το ακούσεις. Αυτό σου έπαιρνε τόση πολύ ώρα που το πιθανό θα ήταν ότι είχες πια ξεχάσει τι ήθελες να ακούσεις. Όμως τα Walkman όλοι τα είχαμε ή τουλάχιστον θέλαμε να τα έχουμε.

Και αυτό συνέβαινε για δύο λόγους: τόσο έφτανε η τεχνολογία εκείνη την εποχή και ήταν μόδα!

Θυμάστε επίσης τα πρώτα κινητά; Τότε που όχι στο Internet δεν μπορούσες να μπεις, όχι το Facebook να τσεκάρεις, αλλά το φιδάκι σου έμοιαζε... Playstation!

Και αυτά, για τους λόγους που θέλαμε το Walkman τα επιθυμούσαμε.

Τώρα όμως που η τεχνολογία έχει προχωρήσει, μας φαντάζει απίθανο να μην ακούσουμε το τραγούδι που θέλουμε τη στιγμή που το θέλουμε ή να μην τσεκάρουμε το Facebook όσο περιμένουμε το μετρό!

Οι «μόδες» φεύγουν όταν προχωράει ο κόσμος, όταν η τεχνολογία κάνει θαύματα!

Μια από αυτές είναι και το τσιγάρο!

Τι σχέση έχει το τσιγάρο με την τεχνολογία;

Θα μάθετε στο τέλος του άρθρου. Πριν όμως, ας δούμε κάτι άλλο: γιατί όλο και περισσότεροι νέοι αφήνουν το τσιγάρο!

Καταρχάς «βρωμάνε» τα ρούχα!

Βγαίνεις για ένα ποτό, πηγαίνεις για ένα φαγητό και μόλις γυρίσεις σπίτι, καπνίζεις δε καπνίζεις, δεν μπορείς να αντέξεις την μυρωδιά πάνω στα ρούχα σου! Ειδικά με την υγρασία, ο καπνός και η μυρωδιά του τσιγάρου μοιάζει σαν να... κολλάει επάνω στα ρούχα!

Είναι κάτι... παλιακό

Η εικόνα του καουμπόη με το τσιγάρο στο στόμα, δεν σου μοιάζει σαν να ανήκει σε μια εποχή κάπως 300 χρόνια πριν; Δεν αισθάνεσαι κάπως άβολα αν είσαι κάπου όπου είσαι ο μοναδικός καπνιστής; Έτσι είναι.

Απαγορεύεται σχεδόν παντού

Μπορεί στην Ελλάδα να μην εφαρμόζεται πλήρως ο αντικαπνιστικός νόμος, αλλά είναι ήδη πάρα πολλά τα καταστήματα όπου απαγορεύεται το τσιγάρο. Οπότε αν θες να «απολαύσεις» ένα τσιγαράκι με το ποτό σου, θα πρέπει να σηκωθείς από το τραπέζι, να αφήσεις μόνη της την παρέα σου και να βγεις στο πεζοδρόμιο να καπνίσεις! Δεν αξίζει και τόσο!

Γεμίζει όλο το σπίτι στάχτες

Όσοι καπνίζετε μέσα στο σπίτι θα έχετε διαπιστώσει ότι εκτός από το τασάκι στο σαλόνι σας, στάχτες από το τσιγάρο σας υπάρχουν διασκορπισμένες ακόμα και στον... φούρνο μικροκυμάτων! Δεν παλεύεται και πολύ αυτή η κατάσταση...

Ο τσιγαρόβηχας!

Η αίσθηση που ξυπνάς το πρωί και στην πρώτη βαθιά ανάσα που παίρνεις θέλεις να βγάλεις τα εσώψυχά σου, είναι μια από τις χειρότερες στιγμές στη ζωή ενός καπνιστή «κανονικού» τσιγάρου!

Αυτό το φιλτράκι που σου μένει στα χείλη

Όσοι καπνίζουν στριφτά θα καταλάβουν. Όταν έχεις να καπνίσεις ώρα στη δουλειά και στο διάλειμμά σου κατεβαίνεις 4 ορόφους, βγαίνεις από το κτήριο, βάζεις το στριφτό στο στόμα και μόλις τραβήξεις την πρώτη τζούρα ΣΟΥ ΜΕΝΕΙ ΤΟ ΦΙΛΤΡΑΚΙ στα χείλη και κάνεις το υπόλοιπο τσιγάρο σαν ήρωας σε γουέστερν: άφιλτρο!

Αντιερωτικό

Πέρα από την εικόνα του άντρα με το τσιγάρο στο χέρι που θυμίζει άλλη εποχή, καμία γυναίκα που δεν καπνίζει ή που καπνίζει νέα καπνικά προϊόντα έστω, δεν θέλει να φιλάει κάποιον που το στόμα του μυρίζει σαν τασάκι Αγγλικής παμπ τη δεκαετία του '80!

Κάνει κακό στην υγεία σου!

Δεν χρειάζεται να στο πούμε εμείς αυτό, ούτε είναι κάτι νέο! Είναι πια γνωστό.

«Και τι κάνουμε τώρα;» είναι μια εύλογη απορία που θα έχεις μόλις διαβάσεις το άρθρο.

«Κόψ'το!» είναι αυτό που θα σου απαντήσουν οι περισσότεροι.

Κάποιοι άλλοι θα σου πουν ότι υπάρχουν κι άλλες εναλλακτικές για να μειώσεις τη βλάβη στην υγεία σου. Όπως τα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Ο καθηγητής καρδιολόγος Κωνσταντίνος Φαρσαλινός είπε σε πρόσφατη ημερίδα ότι «το ιδανικό είναι η άμεση διακοπή από έναν καπνιστή. Αν όμως αυτό δεν επιτυγχάνεται, πρέπει να γνωρίζουμε ότι η διαφορά στον κίνδυνο για την υγεία μεταξύ τσιγάρου και ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι τεράστια και για έναν ατμιστή που το διακόπτει αναμένουμε τεράστια οφέλη, ακόμη και κατά 95%, σύμφωνα με επίσημες αγγλικές ανακοινώσεις επιστημονικών φορέων. Βλέπουμε ότι αναφορικά με το άτμισμα ακολουθείται το ιδανικό σενάριο για την υγεία: έχουμε χρήση μόνο από καπνιστές και σημαντικά ποσοστά εξ αυτών έχουν διακόψει το κάπνισμα».

Και εκτός από τα κλασικά ηλεκτρονικά τσιγάρα υπάρχουν και νέα καινοτόμα προϊόντα όπως το IQOS που έχει καπνό αν δεν σου αρέσουν τα υγρά των ηλεκτρονικών τσιγάρων και βασίζεται στη θέρμανση, και όχι στην καύση του καπνού όπως τα τσιγάρα.

Το IQOS δημιουργεί μια πραγματική καπνιστική εμπειρία στους καπνιστές, χωρίς ο καπνός να καίγεται.

Και λόγω του γεγονότος ότι δεν παράγεται καπνός, αλλά αερόλυμα το οποίο διαλύεται γρήγορα, έχουμε λιγότερη και διαφορετική μυρωδιά σε σχέση με αυτή του τσιγάρου! Στα συν επίσης ότι δεν υπάρχει καθόλου στάχτη!

Πείτε λοιπόν αντίο στις παλιές μόδες και περάστε στη νέα εποχή.