Ποιος είναι ο viral ρασοφόρος «πατήρ Κλεομένης» (vid)

Gazzetta team
Ποιος είναι ο viral ρασοφόρος «πατήρ Κλεομένης» (vid)
Ήταν το… next best thing της κατηγορίας cult βίντεο στο διαδίκτυο, μέχρι που έγινε ενοχλητικός.

Από το «γραφικός» πέρασε στο «επικίνδυνος» και ανάγκασε την εκκλησία, τη γραμματεία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και τελικώς την ίδια τη Δικαιοσύνη (ακόμη και τον Τάκη Τσουκαλά), να ασχοληθεί μαζί του.

Ο «πατήρ Κλεομένης» εμφανίστηκε ακριβώς ως cult περίπτωση ρασοφόρου, που επιτίθετο σε ATM τραπεζών, ακυρωτικά μηχανήματα του ΜΕΤΡΟ, κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ενώ προχωρούσε παράλληλα σε«αποκαλύψεις» σχετικά με τις… σατανικές μεθοδεύσεις εταιρειών, το 666 κ.ο.κ.

Τον συνόδευε ο χαρακτηρισμός του μπαχαλάκια – παπά, που προκαλούσε το γέλιο με τις ενέργειες του. Και αν το ομοφοβικό του παραλήρημα κατά τη διάρκεια του Gay Pride της Αθήνας, αντιμετωπίστηκε με χιούμορ από τους ίδιους του συμμετέχοντες που έσπευσαν να βγάλουν selfie μαζί του, οι κατοπινές του ενέργειες δεν θα μπορούσαν να τύχουν ανάλογης επιείκειας.

Ο γραφικός ρασοφόρος, υπερέβη τα εσκαμμένα, βανδαλίζοντας το γλυπτό για τα θύματα της κρίσης του Τάσου Νυφαδόπουλου στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης αλλά και βεβηλώνοντας το μνημείο του Ολοκαυτώματος των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων της Λάρισας.

Πιθανότατα αυτή ήταν και η αρχή του τέλους για το διαδικτυακό φαινόμενο «Κλεομένης», καθώς αμέσως μετά από το τελευταίο του ανδραγάθημα που εξόργισε το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, και τη Γενική Γραμματέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με την Ιερά Σύνοδο της εκκλησίας, να παίρνει και εκείνη θέση και αποστάσεις.

Η Ιερά Σύνοδος σε ανακοίνωσή της, τονίζει για τον "πατέρα Κλεομένη": «Κατά το τελευταίο διάστημα αναρτώνται στο διαδίκτυο βιντεοσκοπημένοι βανδαλισμοί μνημείων και εγκαταστάσεων και υβριστικές δηλώσεις ρασοφόρου, ο οποίος αυτοαποκαλείται "πατήρ Κλεομένης" και δηλώνει ότι ενεργεί προς υπεράσπιση της ορθοδόξου πίστεως. Επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφές ότι το πρόσωπο αυτό δεν είναι ούτε μοναχός, ούτε κληρικός της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος.

Αποδοκιμάζουμε τις παράνομες πράξεις του ως απολύτως άσχετες με τον Λόγο αγάπης και πραότητας του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και δηλώνουμε την συμπαράστασή μας προς όσους πλήττονται από τις ενέργειές του.

Με αφορμή την παραπάνω περίσταση, καλούμε τον λαό να είναι γενικότερα επιφυλακτικός απέναντι σε ανάλογες περιπτώσεις ρασοφόρων, οι οποίοι εμφανίζονται ως δήθεν μοναχοί ή κληρικοί της ορθόδοξης Εκκλησίας».

Τι ξέρουμε για τον Κλεομένη και τις… ιδέες του

Χριστιανός, φανατικός αντισημίτης, με ένα σκοταδιστικού τύπου αντικαπιταλισμό είναι κατά των barcodes και των συσκευασμένων προϊόντων λόγω του «χαράγματος του Αντιχρίστου», ενώ ο κόκκινος σταυρός στο καλιμαύκι του υποδηλώνει πως πρόκειται για παλαιοημερολογίτη.

Το κανάλι του Κλεομένη στο youtube είναι το «Χάραγμα». Το «Χάραγμα» αποτελεί αναφορά στην «Αποκάλυψη» και στο εξής εδάφιο: “Και έκανε όλους, τους μικρούς και τους μεγάλους, και τους πλουσίους και τους φτωχούς, και τους ελεύθερους και τους δούλους, να πάρουν χάραγμα επάνω στο δεξί τους χέρι ή επάνω στο μέτωπό τους· και να μη μπορεί κανένας να αγοράσει ή να πουλήσει, παρά μονάχα αυτός που έχει το χάραγμα ή το όνομα του θηρίου ή τον αριθμό του ονόματός του” (Αποκάλυψη 13:16,17).

Το «Χάραγμα», δηλαδή το «χάραγμα του Αντίχριστου» όπως αναφέρεται συνδέεται από πολλούς ακόμα και με τα barcodes στα προϊόντα. Το 2000, ο τότε Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης δήλωνε στην «Ελευθεροτυπία» σχετικά με κάποια τέτοια εφευρήματα:

«To 1970-1980 στην Αμερική άρχισε να γίνεται {...}λόγος για το 666 σαν "χάραγμα του αντίχριστου". Ξεκίνησαν από τη δαιμονοποίηση του bar code (γραμμωτός κώδικας), που χρησιμοποιήθηκε για τη διακίνηση των ειδών εμπορίου. Τις ιδέες αυτές αντιγράφοντας από βιβλία μιας αμερικανίδας προτεστάντισσας, της Mary Stuart Relfe, τις μετέφεραν στον χώρο της Εκκλησίας μας ιερομόναχοι και μοναχοί "ζηλωτές". Ετσι, οι ιδέες αυτές κατέκτησαν τους συντηρητικούς κύκλους της Εκκλησίας μας. Με αποτέλεσμα ότι έτσι επήλθε μια σοβαρή αλλοίωση στο ορθόδοξο φρόνημα. Στην αρχή μεταφράστηκαν αυτούσια τα βιβλία της Mary Relfe (The new money system - To νέο σύστημα χρήματος). Εκείνοι που τα επήραν σοβαρά, καταδίκαζαν την χρήση του κομπιούτερ.

Και διεκήρυτταν, ότι όποιος πιάνει στα χέρια του κάτι που έχει το bar code ή το 666 χάνει μια για πάντα την σωτηρία του! Επακολούθησε μια κυριολεκτική έκρηξη θρησκευτικής παραφιλολογίας γύρω από τον bar code και τον αντίχριστο, που κυριολεκτικά δαιμονοποιούσε την πρόοδο στην πληροφορική (Κομπιούτερ). Με την πάροδο του χρόνου οδηγήθηκαν σε αδιέξοδα. Και oι πιο "συνετοί" άρχισαν να κάνουν υποχωρήσεις. Πρώτα είπαν: Να χρησιμοποιείς το περιεχόμενο και να πετάς το κουτί με τον bar code!.. Μετά είπαν: Ο,τι πάει στην τσέπη ή στην κοιλιά, δεν βλάπτει! Σημασία έχει (λένε τώρα!), μόνο αν μπει στην ταυτότητα! Γιατί ή ταυτότητά μας είναι τάχα το «πρόσωπό» μας! (Γελοιότητες!). Είναι θλιβερό, εφευρήματα αιρετικών, και μάλιστα με θεολογικές προϋποθέσεις που απέχουν χαωδώς από τις ορθόδοξες, να προσδιορίσουν τις ενέργειες Ορθοδόξων, κληρικών, μοναχών, αρχιερέων, και να τους οδηγούν σε μια ξενότροπη πολιτική δραστηριοποίηση»

Το κανάλι του Κλεομένη στο Youtube, καλεί κάθε Κυριακή στην Ιερά Οδό και τον αριθμό 114. Σύμφωνα με το κανάλι εκεί «μπορείς να συναντήσεις τον πάτερ (sic) και να παρευρεθείς και συ στην παράκληση της Παναγίας της Ελευθερώτριας». Ο συγκεκριμένος χώρος, είναι εκείνος που καταλήφθηκε τον περασμένο Ιούλιο από ακροδεξιές ομάδες που αντιδρούσαν στην ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην περιοχή.

Πηγή: reader.gr