Έγκλημα στο Κορωπί: «Μη σκοτώνεις τη μαμά μας», φώναζαν τα παιδιά του θύματος

Gazzetta team
Έγκλημα στο Κορωπί: «Μη σκοτώνεις τη μαμά μας», φώναζαν τα παιδιά του θύματος
Αναβίωσε η τραγωδία του περασμένου Νοέμβρη όταν 35χρονη γυναίκα σφαγιάστηκε από την ερωμένη του άντρα της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Τo άγριο έγκλημα που έλαβε χώρα τον περασμένο Αύγουστο στο Κορωπί άρχισε να αναβιώνει ξανά σήμερα (12/7) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Στο εδώλιο βρέθηκε η 27χρονη που κατηγορείται ότι πέρυσι τον Αύγουστο σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγο του συντρόφου της. Σύμφωνα με τη δικογραφία, η νεαρή γυναίκα που ορισμένα ΜΜΕ βάφτισαν «φόνισσα του Κορωπίου», επισκέφτηκε τη σύζυγο του 41χρονου συντρόφου της στο σπίτι της και μπροστά στα μάτια των δυο ανήλικων παιδιών της, την δολοφόνησε με πέντε μαχαιριές στην ωμοπλάτη. Η κατηγορουμένη διατηρούσε ερωτική σχέση με τον 41χρονο σύζυγο του θύματος, με τον οποίο μάλιστα είχε αποκτήσει και δύο παιδιά. Το θύμα είχε επίσης δυο παιδιά με τον 41χρονο και το διάστημα εκείνο βρίσκονταν σε διάσταση μαζί του. Όπως προέκυψε, ο εν λόγω άντρας διατηρούσε παράλληλες σχέσεις και με τις δυο γυναίκες επί σειρά ετών.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με την κατάθεση της αδελφής του θύματος, Έλλης Πασπαλά, η οποία έχει αναλάβει τη φροντίδα των παιδιών της αδελφής της.

Στην κατάθεση της, η κ. Πασπαλά τόνισε πως το έγκλημα έγινε μπροστά στα μάτια των παιδιών, τα οποία την πήραν τηλέφωνο την στιγμή εκείνη για να την ειδοποιήσουν ότι η κατηγορουμένη χτυπάει με μαχαίρι την μητέρα τους. «Με πήρε τηλέφωνο το ένα παιδί και φώναζε βοήθεια. Άκουγα τα παιδιά να της φωνάζουν "μη σκοτώνεις τη μαμά μας"», είπε η μάρτυρας, περιγράφοντας όλα όσα συνέβησαν. «Έπεσαν πάνω της τα παιδιά αλλά ήταν τέτοια η μανία της που ξαναχτύπησε την αδελφή μου. Το παιδί της πέταξε το σουβλάκι που κρατούσε στα χέρια του. Η αδελφή μου ήταν στα γόνατα και η κατηγορούμενη από πάνω της και τη χτυπούσε. Τα παιδιά προσπαθούσαν να της πάρουν το μαχαίρι από τα χέρια. Τελικά, ο μικρός κατάφερε να της πάρει το μαχαίρι και να το πετάξει στο διπλανό οικόπεδο», εξήγησε η αδερφή του θύματος.

«Όπως μάθαμε αργότερα, η κατηγορούμενη, λίγο πριν πάει στην αδελφή μου, είχε τσακωθεί με τον πρώην γαμπρό μου, τον οποίο είχε επισκεφθεί στο συνεργείο του περίπου 80 μέτρα μακριά από το σπίτι. Τα παιδιά μου είπαν πως άκουγαν τις κραυγές και τα ουρλιαχτά από τον καυγά και ο μεγάλος φοβήθηκε και είπε "καλύτερα να μπούμε στο σπίτι και να κλειδώσουμε"». Η μάρτυρας κατέθεσε στο δικαστήριο πως οι εντάσεις, τα βίαια επεισόδια, οι απειλές με την κατηγορούμενη να παραμονεύει, ήταν σχεδόν, σε καθημερινή βάση.

Η παράνομη σχέση αποκαλύφθηκε το φθινόπωρο του 2014 όταν, σύμφωνα με την κ. Πασπαλά, η κατηγορούμενη τηλεφώνησε στην αδελφή της και της είπε πως σε μια εβδομάδα επρόκειτο να γεννήσει το παιδί του συζύγου της. «Την Άνοιξη του 2014, η αδελφή μου άρχισε να δέχεται τηλεφωνήματα 3 και 4 τη νύχτα. Κανείς δεν μίλαγε όταν απαντούσε εκείνη. Κάποιες φορές όταν απαντούσε ο πρώην γαμπρός μου τον είχε ακούσει να λέει:"μη με ενοχλήσεις ξανά, μη με ξαναπάρεις". Η κατηγορούμενη πήρε κάποια στιγμή την αδελφή μου και της είπε ότι είναι η σύντροφος του γαμπρού μου και ότι γεννάει το παιδί του. Η αδελφή μου καβγάδισε με τον άντρα της γι´αυτό και εκείνος της είπε ότι ήταν κάτι περιστασιακό πως έχει τελειώσει, ότι το παιδί δεν είναι δικό του και πως προτίθεται να κάνει τεστ DNA. Η κατηγορούμενη της τηλεφωνούσε συνέχεια. Θυμάμαι μια φορά που είχαμε πάει μια επίσκεψη με την αδελφή μου, της είχε τηλεφωνήσει 80 φορές από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 12:30. Την έπαιρνε συνέχεια όταν δεν έβρισκε το Γιάννη».

Σύμφωνα με την αδελφή του θύματος και με βάση τα όσα ισχυρίστηκε στο δικαστήριο, η κατηγορούμενη απειλούσε πως θα κάνει κακό στη γυναίκα και τα παιδιά του αν την εγκαταλείψει. «Στις 30 Ιουνίου 2015 η αδελφή μου πήγαινε βόλτα με τα παιδιά και μια φίλη της. Ο άνδρα της, ο οποίος είχε επιστρέψει στο σπίτι τους, της είχε πει πως θα πάει στον Πειραιά για μια δουλειά. Ξαφνικά είδε το αυτοκίνητο του παρκαρισμένο έξω από ένα σπίτι. Πλησίασε και είδε την κατηγορούμενη έγκυο, στο δεύτερο παιδί, και τον άντρα της να ψήνει με την οικογένειά της. Εκείνη την ημέρα έγινε μεγάλη φασαρία. Μάλιστα, βγήκαν όλοι οι συγγενείς της κατηγορούμενης και ζήτησαν το λόγο από την αδελφή μου».

Τότε, όπως είπε η μάρτυρας, η αδελφή της κατέθεσε αίτηση διαζυγίου. «Τον Οκτώβριο 2015 η κατηγορούμενη χτύπησε την αδελφή μου όταν πήγε στο συνεργείο για να πάρει χρήματα για τα παιδιά. Της επιτέθηκε πισώπλατα και η αδελφή μου φόρεσε κολάρο για 20 ημέρες. Εκείνη την ημέρα πήγαν και οι δυο στο αυτόφωρο. Η αδελφή μου αθωώθηκε και η 27χρονη καταδικάστηκε σε 6 μήνες».

Η αδερφή του θύματος υποστήριξε ότι ένα μήνα περίπου πριν από το έγκλημα ο 41χρονος έφυγε από το σπίτι της κατηγορούμενης, άρχισε να μένει στο συνεργείο και προσπαθούσε να έρθει και πάλι σε επαφή με τα παιδιά του, με τα οποία είχε να επικοινωνήσει οκτώ μήνες. «Ήταν κάτι που προφανώς εξαγρίωσε την κατηγορούμενη. Όταν στο παρελθόν ο πρώην γαμπρός μου είχε πει πως θα πήγαινε να δει τα παιδιά, τσακώθηκε με την κατηγορούμενη και εκείνη τον έκαψε με οινόπνευμα», κατάθεσε η μάρτυρας. Στην κατάθεσή της, η αδερφή του θύματος αναφέρθηκε και στην κατάσταση που βρίσκονται τα παιδιά σήμερα. «Ο μικρός βλέπει εφιάλτες και ξυπνάει φωνάζοντας "μην σκοτώνεις τη μαμά μου". Έχουν μείνει από μάνα και από πατέρα. Η ερωμένη σκότωσε τη σύζυγο. Αυτά ούτε στις αμερικανικές ταινίες δεν συμβαίνουν», είπε. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί, ότι με την έναρξη της δίκης, η υπεράσπιση ζήτησε από το δικαστήριο να μετατρέψει την κατηγορία που βαραίνει την 27χρονη από ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σε θανατηφόρα μη σκοπούμενη βαριά σωματική βλάβη.

Όπως επιχειρηματολόγησε ο δικηγόρος της εναγομένης, ο θάνατος της 35χρονης επήλθε από ιατρική αμέλεια και όχι από πρόθεση της εντολέως της. «Η κατηγορουμένη ήταν σε άμυνα, όταν μπήκε στη φυλακή (σ.σ. αμέσως μετά το έγκλημα) έφερε μώλωπες και αμυχές στο σώμα της», τόνισε η υπεράσπιση και σημείωσε ακόμη πως η 27χρονη βρίσκονταν σε βρασμό ψυχικής ορμής. Τέλος, η υπεράσπιση ζήτησε από το δικαστήριο να αναγνωριστεί στη κατηγορουμένη το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Πηγή: lifo.gr