Σκουπίδια από τους δρόμους τέλος: Έληξε η απεργία!

Gazzetta team
Σκουπίδια από τους δρόμους τέλος: Έληξε η απεργία!
Αναστολή κινητοποιήσεων αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ! Οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στην εργασία τους και τα σκουπίδια θ' αρχίσουν να μαζεύονται από το βράδυ.

Τέλος στις κινητοποιήσεις, δίνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ μετά από απόφαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής. Έτσι οι εργαζόμενοι επιστρέφουν από σήμερα κιόλας στην εργασία τους, η κατάληψη των αμαξοστασίων των Δήμων ολοκληρώνεται και η αποκομιδή των σκουπιδιών αναμένεται να μπει και πάλι σε κανονικούς ρυθμούς από το βράδυ.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων των Δήμων ολοκληρώνονται έπειτα από 11 ημέρες, έπειτα από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Η απόφαση αυτή, δεν πάρθηκε ομόφωνα, αντίθετα οι κινητοποιήσεις ανεστάλησαν από την στιγμή που δεν επετεύχθη πλειοψηφία για καμία εκ των δύο επιλογών.

Το θέμα των κινητοποιήσεων θα επανεξεταστεί στο Γενικό Συμβούλιο, η ημερομηνία διεξαγωγής του οποίου δεν έχει ακόμα καθοριστεί, θεωρείται όμως σχεδόν βέβαιο, πως δεν πρόκειται να αποφασίσει συνέχιση την ώρα μάλιστα που θα έχει υπάρξει διακοπή των κινητοποιήσεων.

Η πρόταση για αναστολή έλαβε 5 ψήφους 3 της πλειοψηφούσας παράταξης και 2 από τη ΔΑΚΕ, ενώ υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων τάχθηκαν οι παρατάξεις ΚΚΕ και ΛΑΕ.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, τα απορριμματοφόρα αναμένεται να αρχίσουν άμεσα την αποκομιδή των απορριμμάτων, διαδικασία, η οποία πιθανόν να διαρκέσει- ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα- τουλάχιστον δύο με τρεις ημέρες.

Πηγή: reader.gr