Στα όριά της η ΔΕΗ με τον καύσωνα - Φόβοι για μπλακ άουτ

Gazzetta team
Στα όριά της η ΔΕΗ με τον καύσωνα - Φόβοι για μπλακ άουτ
Η πρόβλεψη του ΑΔΜΗΕ και τα σενάρια κατανάλωσης - Το σύστημα δοκιμάζει τις αντοχές του με τα κλιματιστικά στο φουλ επί ένα τετραήμερο που ο υδράργυρος θα δείξει 43 βαθμούς Κελσίου

Δοκιμάζει τις αντοχές του το σύστημα της ΔΕΗ, καθώς κατά το τετραήμερο του καύσωνα που ξεκίνησε σήμερα με θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών επί τουλάχιστον τρεις ημέρες, τα κλιματιστικά αναμένεται να λειτουργούν στο φουλ μέρα και νύχτα.

Χαρακτηριστικό είναι πως η πρόβλεψη του ΑΔΜΗΕ για τις ημέρες αυτές είναι πως η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας σήμερα και αύριο θα φτάσει τα 9.500MW, με το ακραίο σενάριο να είναι μόλις στα 9.590MW, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

Εως και χθες που η κατανάλωση ήταν αρκετά χαμηλότερα από το όριο αυτό, στα 7.950MW την Τρίτη και ανάλογο νούμερο την Τετάρτη, δεν έλειψαν οι διακοπές ρεύματος λόγω βλαβών, που σε κάποιες περιοχές, όπως στο Παλαιό Φάληρο, διήρκεσαν τρεις ώρες!

Από τον ΑΔΜΗΕ πάντως οι αρμόδιοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί, τονίζοντας πως όλο το σύστημα βρίσκεται σε ετοιμότητα και πως έχουν καταρτηθεί τα κατάλληλα «defence plans». Ο νέος διευθύνων σύμβουλος Μανούσος Μανουσάκης μάλιστα επισημαίνει πως δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας λόγω της διαθεσιμότητας μονάδων φυσικού αερίου, της δυνατότητας εισαγωγών και της κατάστασης του συστήματος μεταφοράς.

Πηγή: protothema.gr