Ιερώνυμος: «Περνάμε πολλές φορές δοκιμασίες ως λαός, αλλά έχουμε την βοήθεια του Θεού

Gazzetta team
Ιερώνυμος: «Περνάμε πολλές φορές δοκιμασίες ως λαός, αλλά έχουμε την βοήθεια του Θεού
«Είναι ευλογία Θεού ότι αυτές τις δύσκολες ώρες ποιμένετε αυτό τον όμορφο λαό της Κορίνθου και είμαι αισιόδοξος ότι αυτή η διαποίμανση κάθε μέρα θα γίνεται καλύτερη και οι καρποί θα γίνονται περισσότεροι», τόνισε ο Μητροπολίτης στην Κόρινθο.

Τον χρυσό μεγάλο σταυρό Α΄ Τάξεως του Αγίου Αποστόλου Παύλου επέδωσε απόψε ο μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος, στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, μετά τον μεγάλο πολυαρχιερατικό συνοδικό εσπερινό που εψάλη στον ναό του Αποστόλου Παύλου, στην Κόρινθο.

Απευθυνόμενος προς το μητροπολίτη, ο Ιερώνυμος ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η σύνδεση της Κορίνθου με τον Απόστολο Παύλο, η ζωή του εδώ, οι επιστολές του προς τους Κορινθίους, που δεν είναι μόνο συμβουλές, αλλά διδασκαλία Χριστού δια μέσου των αιώνων σε όλους μας, δεν είναι ένα απλό γεγονός».

Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε απευθυνόμενος προς τον μητροπολίτη: «Υπογραμμίσατε τις σημερινές δυσκολίες μέσα σε ένα πνεύμα αισιοδοξίας, ότι δηλαδή εμείς, αυτός ο λαός, περνάμε πολλές φορές δοκιμασίες, αλλά έχουμε την βοήθεια του Θεού, την τέχνη και την σοφία, να περνάμε απέναντι στην άλλη όχθη» και πρόσθεσε: «Είναι ευλογία Θεού ότι αυτές τις δύσκολες ώρες ποιμένετε αυτό τον όμορφο λαό της Κορίνθου και είμαι αισιόδοξος ότι αυτή η διαποίμανση κάθε μέρα θα γίνεται καλύτερη και οι καρποί θα γίνονται περισσότεροι».

Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι «αντικρίζοντας αυτό το εγκόλπιο, που είναι μνημείο και θησαυρός, πάντοτε θα σας θυμάμαι, όχι μόνο εσάς, αλλά και την διαδρομή όλων εκείνων οι οποίοι έζησαν, πορεύθηκαν και αγωνίσθηκαν για αυτόν τον τόπο».

Πηγή: protothema.gr