Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν Παλαιστίνιο που άνοιξε πυρ εναντίον τους

Gazzetta team
Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν Παλαιστίνιο που άνοιξε πυρ εναντίον τους
Ένας Παλαιστίνιος άνοιξε πυρ εναντίον ισραηλινών στρατιωτικών οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά και τον σκότωσαν κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης στη Χεβρόνα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε το επιτελείο των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων.

«Οι δυνάμεις μας βρέθηκαν αντιμέτωπες με έναν ένοπλο Παλαιστίνιο ο οποίος άνοιξε πυρ», αναφέρει ανακοινωθέν του επιτελείου που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Twitter. «Αντιδρώντας στην άμεση απειλή αυτή, άνοιξαν πυρ εναντίον του υπόπτου».

Η επιχείρηση, όπως ανέφερε το επιτελείο σε μια πρώτη ανακοίνωση που είχε δώσει στη δημοσιότητα, είχε στόχο τον εντοπισμό κρυφών αποθηκών οπλισμού στην πόλη, στο νότιο τμήμα της Δυτικής Όχθης.

Δόθηκε επίσης στη δημοσιότητα μια φωτογραφία με το όπλο του Παλαιστίνιου, που μοιάζει να είναι ένα αυτοσχέδιο ημιαυτόματο πιστόλι παρόμοιο με Ούζι.

Από τον Οκτώβριο του 2015, το κύμα βίας που σαρώνει το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη έχει στοιχίσει τη ζωή σε 274 Παλαιστίνιους, 42 Ισραηλινούς, δύο Αμερικανούς, δύο Ιορδανούς, έναν Ερυθραίο, έναν Σουδανό και μια Βρετανίδα, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Νωρίτερα σήμερα η ισραηλινή αστυνομία ανέφερε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν μια 36χρονη Παλαιστίνια η οποία φέρεται να ήταν οπλισμένη με μαχαίρι σε ένα σημείο ελέγχου στα όρια της Βηθλεέμ, στη Δυτική Όχθη.

Ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ περιέγραψε τη γυναίκα αυτή ως μια «τρομοκράτισσα» που σχεδίαζε να διαπράξει μια επίθεση εναντίον κάποιου Ισραηλινού.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ