Επιστολή στους Financial Times: Σταματήστε να προωθείτε τον Βαρουφάκη

Gazzetta team
Επιστολή στους Financial Times: Σταματήστε να προωθείτε τον Βαρουφάκη
O Στέφανος Καψάσκης, γιος του ιδρυτή της Τράπεζας Εργασίας, έστειλε επιστολή στους Financial Times για να σταματήσουν να προωθούν τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Η επιστολή:

«Κύριε, ως μακροχρόνιος αναγνώστης των Financial Times, δυσκολεύομαι να καταλάβω πώς, δύο φορές σε τρεις ημέρες, αρθρογράφοι των Financial Times θεώρησαν πρέπον να προωθήσουν τον Γιάνη Βαρουφάκη, τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας και τη δουλειά του (ο Martin Wolf στο “Summer books, Life & Arts” στις 24 Ιουνίου και ο Wolfgang Münchau στο “Η Ελλάδα προσφέρει μαθήματα στο πώς να διαπραγματευθεί το Grexit” στις 26 Ιουνίου 2017).

Όσοι από εμάς αναγκαστήκαμε να βιώσουμε την υποτιθέμενη διαπραγμάτευση του κ. Βαρουφάκη με τους πιστωτές της Ελλάδας το 2015 (στην πραγματικότητα, ένα εξάμηνο παιχνίδι “κοκορομαχίας”) και ακόμα αναγκαζόμαστε να ζήσουμε με τη ζημιά που προκάλεσε στην ελληνική οικονομία (υπολογίζεται από την Τράπεζα της Ελλάδος πως υπερβαίνει τα 85 δισ. ευρώ ή το 46% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος), δικαιούμαστε να αισθανόμαστε ότι ο κ. Wolf και ο κ. Münchau ρίχνουν αλάτι στην πληγή με το να διατηρούν τη μακρόχρονη εκστρατεία αυτοπροβολής του, της οποίας η εξάμηνη διαχείριση της ελληνικής οικονομίας δεν είναι παρά ένα μόνο (ακριβό) κεφάλαιο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιστολή του κ. Καψάσκη σχολιάστηκε από πλήθος αναγνωστών της εφημερίδας, αλλά και από Έλληνες πολίτες, οι οποίοι υποστήριξαν το αίτημά του.

Πηγή: iefimerida.gr