Εντοπίστηκαν 14 μετανάστες σε κρύπτη σε φορτηγό

Gazzetta team
Εντοπίστηκαν 14 μετανάστες σε κρύπτη σε φορτηγό
Οι δύο 48χρονοι διακινητές, συνελήφθησαν σήμερα από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, στον ανατολικό κόμβο Κομοτηνής της Εγνατίας Οδού.

Στοιβαγμένους σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, στην οροφή ΙΧ φορτηγού αυτοκινήτου, υπό απάνθρωπες και επικίνδυνες για την ανθρώπινη ζωή συνθήκες, επιχείρησαν να μεταφέρουν στο εσωτερικό της χώρας, δεκατέσσερις παράτυπους μετανάστες, δύο Βούλγαροι διακινητές.

Σημειώνεται, πως σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, η μορφολογία της κρύπτης, η απουσία επαρκούς εξαερισμού, σε συνδυασμό με την ιδιαίτερα αυξημένη θερμοκρασία που αναπτύσσονταν στο εσωτερικό του οχήματος, την απουσία οιουδήποτε είδους ζωνών ασφαλείας, καθιστούσε ιδιαίτερα επικίνδυνο το ταξίδι για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των διακινούμενων, ο αριθμός των οποίων ήταν ιδιαίτερα μεγάλος για τον χώρο που είχαν τοποθετηθεί.

Σε βάρος των δύο διακινητών, που οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία πρωτοδικών Ροδόπης, σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη μεταφορά-προώθηση παράτυπων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή.

Πηγή: iefimerida.gr