Βουλευτής της Χρυσής Αυγής απαγγέλει τον ύμνο της ναζιστικής Γερμανίας (vid)

Gazzetta team
Βουλευτής της Χρυσής Αυγής απαγγέλει τον ύμνο της ναζιστικής Γερμανίας (vid)
Η Αντιφασιστική Αντιρατσιστική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς καλεί τους κατοίκους της Βοιωτίας να δουν το βίντεο με τον χρυσαυγίτη βουλευτή του νομού τους, Ευάγγελο Καρακώστα, να απαγγέλλει την αυθεντική εκδοχή του ύμνου της ναζιστικής Γερμανίας.

Η Αντιφασιστική Αντιρατσιστική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς καλεί τους κατοίκους της Βοιωτίας να δουν το βίντεο με τον χρυσαυγίτη βουλευτή του νομού τους, Ευάγγελο Καρακώστα, να απαγγέλλει την αυθεντική εκδοχή του ύμνου της ναζιστικής Γερμανίας σε συγκέντρωση της Χ.Α. στον Ασπρόπυργο (22/06/2017) και να αναλογιστούν την ευθύνη τους όσοι τον ψήφισαν.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Κίνησης, που έχει τίτλο «Δες, Βοιωτία, και “καμάρωσε”», το ποίημα «Die Fahne hoch» («Ορθό το λάβαρο») που έγινε γνωστό ως «Horst Wessel Lied» αποτέλεσε δεύτερο ύμνο της ναζιστικής Γερμανίας, μαζί με τη πρώτη στροφή του γερμανικού εθνικού ύμνου από το 1933 έως το 1945 και το έγραψε ο Χορστ Βέσελ (Horst Ludwig Wessel), αξιωματικός της παραστρατιωτικής οργάνωσης SA.

«Το παράδοξο είναι ότι στη Γερμανία το “Die Fahne hoch” είναι παράνομο να απαγγέλλεται δημόσια, όταν στη χώρα μας, στους τόπους που η ναζιστική θηριωδία πέρασε σαν μαύρη καταιγίδα με πληγές που είναι ακόμα ορατές, οι επίγονοι των ναζιστών μπορούν δημόσια να απαγγέλλουν τους ύμνους των δολοφόνων ιδεολογικών συγγενών τους», σημειώνεται επίσης.

Θυμίζουμε ότι τα Δημοτικά Συμβούλια Λιβαδειάς, Λάρισας, Διστόμου – Αράχωβας - Αντίκυρας με ομόφωνες αποφάσεις τους αποτελούν τις πρώτες πόλεις που αποφάσισαν να κηρύξουν ανεπιθύμητους τους πολιτικούς εκπρόσωπους της Χ.Α. -συμπεριλαμβανομένων και των αιρετών τους- στις πολύπαθες από τον ναζισμό περιοχές τους.

Πηγή: efsyn.gr