O Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά προειδοποιεί: Κίνδυνος για την υγεία τα σκουπίδια

Gazzetta team
O Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά προειδοποιεί: Κίνδυνος για την υγεία τα σκουπίδια
Οι δρόμοι έχουν γεμίσει με τόνους σκουπιδιών και ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη δημόσια υγεία.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά για τον κίνδυνο που αποτελούν οι εστίες των σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί εξαιτίας της απεργίας της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά υποστηρίζει ότι τα βουνά από σκουπίδια σε συνδυασμό με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες αποτελούν έναν εκρηκτικό συνδυασμό για την ύπαρξη βιολογικών συνθηκών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά προειδοποιεί για την ύπαρξη βιολογικών κινδύνων εξ αιτίας της συσσώρευσης σκουπιδιών εντός και εκτός κάδων απορριμάτων, τα οποία σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες (καύσωνας) που περιμένουμε τις αμέσως επόμενες ημέρες, αποτελούν έναν εκρηκτικό συνδυασμό.

Εντομα, τρωκτικά και αδέσποτα ζώα δυνητικά μεταφέρουν λοιμογόνους παράγοντες στο αστικό περιβάλλον. Η απολύμανση των λοιμογόνων εστιών, που έχει ξεκινήσει σε αρκετούς Δήμους, μειώνει σαφώς το πρόβλημα, αλλά μόνο η απομάκρυνση των σκουπιδιών το λύνει οριστικά.

Η μη επίλυση εργασιακών θεμάτων σε τόσο ευαίσθητους τομείς είναι κόλαφος για κάθε κυβέρνηση πόσο μάλλον όταν κινδυνεύει άμεσα η Δημόσια Υγεία.

Πηγή: insider.gr