Σκουρλέτης: Η ΝΔ θέλει τα σκουπίδια στους δρόμους χάριν ιδιωτικών συμφερόντων

Gazzetta team
Σκουρλέτης: Η ΝΔ θέλει τα σκουπίδια στους δρόμους χάριν ιδιωτικών συμφερόντων
«Η κυβέρνηση εκτιμά ότι το αργότερο μέχρι την Πέμπτη θα υπάρξει αποκλιμάκωση με την απεργία των εργαζομένων στους ΟΤΑ», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης.

«Η απόφαση για τη συνέχιση της κινητοποίησης είναι μια λάθος απόφαση, αλλά οφείλουμε να πούμε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες για τη σημερινή απόφαση της ΠΟΕ ΟΤΑ. Θέλω να γνωρίζει ο κόσμος ότι παρόλο ότι η κυβέρνηση κατέθεσε μια τροπολογία η οποία δρομολογεί μέσω ΑΣΕΠ μέσω ενός διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, μόνιμες θέσεις στην καθαριότητα, ταυτόχρονα εξασφαλίζει για το μεσοδιάστημα την απασχόληση των εργαζομένων συμβασιούχων, παρόλα αυτά, με την ψήφο της γαλάζιας ΔΑΚΕ, της παράταξης δηλαδή της ΝΔ, επιλέγεται οι τόνοι των σκουπιδιών να παραμείνουν στους δρόμους χάριν επιχειρηματικών συμφερόντων. Νομίζω ότι είναι ένα σχέδιο σε εξέλιξη. Την κύρια ευθύνη την έχει ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης, οι οποίοι όμηροι της ιδεοληψίας τους προωθούν ένα σχέδιο για να δημιουργήσουν μια περαιτέρω αναστάτωση . Δεν νοιάζονται για τη δημόσια υγεία και εξυπηρετούν ιδιωτικά συμφέροντα», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Π.Σκουρλέτης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

«Το ποιος προωθεί τα ιδιωτικά συμφέροντα νομίζω ότι είναι φανερό, η ίδια η σημερινή ανακοίνωση της ΝΔ μιλά για την ανάγκη να υπάρξουν συμπράξεις των Δήμων με ιδιώτες. Άρα να μην προωθηθούν οι διαγωνισμοί για νέες θέσεις εργασίας , μόνιμες, σταθερές, μέσω του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Αυτό να είναι ξεκάθαρο. Είναι φανερό δεν χωράει διαφορετική προσέγγιση. Εμείς ταυτόχρονα αναγνωρίζουμε την εμπειρία αυτών των εργαζομένων, τους δίνουμε επιπλέον μοριοδότηση για να συμμετάσχουν μαζί με όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους σε ένα ανοικτό, αντικειμενικό διαγωνισμό. Είναι μια λύση συμβατή και με την αίσθηση πια του τι είναι κοινωνικά δίκαιο, αλλά και τι είναι νόμιμο και συμβατό με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο» ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης .

Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως ήδη σε αρκετούς δήμους του Λεκανοπεδίου, τα σκουπίδια μαζεύονται.

«Στο Δήμο Αθήνας επειδή έχει ανασταλεί η κινητοποίηση από την ΠΟΠ ΟΤΑ, την άλλη ομοσπονδία, δεν υπάρχει τόσο έντονο πρόβλημα. Νομίζω ότι οι ίδιοι οι συμβασιούχοι και οι εργαζόμενοι έχουν καταλάβει ότι είναι αδιέξοδη η συνέχιση αυτής της πορείας των κινητοποιήσεων. Εμείς Θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες που έχουμε έτσι ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα τις επόμενες ημέρες και θεωρώ ότι αυτή η υπόθεση το αργότερο μέχρι την Πέμπτη θα έχει λήξει» ανέφερε.

Ο κ.Σκουρλέτης στο ενδεχόμενο να υπάρξει νέα απεργία ανέφερε πως «θα κοιτάξουμε με όλα τα διαθέσιμα μέσα που έχουμε να υπερασπιστούμε τη δημόσια υγεία. Αυτό νομίζω ότι είναι η βασική ευθύνη που έχει η κυβέρνηση και αυτή τη στάση θα έπρεπε να στηρίξουν και άλλες πολιτικές δυνάμεις που δυστυχώς δεν την κάνανε και αποδεικνύεται το μέγεθος πια της πολιτικής τους αναξιοπιστίας».

Επίσης ο κ. Σκουρλέτης με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter αναφέρει πως «με εντολή Μητσοτάκη, η ΔΑΚΕ υποστήριξε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με σκοπό την προώθηση επιχειρηματικών συμφερόντων στην καθαριότητα».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ