Ποτάμι: Μπλεγμένοι στα σκουπίδια οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Gazzetta team
Ποτάμι: Μπλεγμένοι στα σκουπίδια οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ
Ανακοίνωση με την οποία βάλλει κατά της κυβέρνησης εξέδωσε το Ποτάμι, «δείχνοντας» προς την ιδιωτική πρωτοβουλία, αναφορικά με την απεργία των εργαζομένων στους ΟΤΑ και την αποκομιδή των σκουπιδιών.

«Μετά από δέκα μέρες με τα σκουπίδια να πλημμυρίζουν την Αθήνα ο κ.Τσίπρας βρήκε τη λύση. Θα παρέμβει στις διαδικασίες του ΑΣΕΠ μοιράζοντας μπόνους μόρια κατά το δοκούν και θα περιορίσει το δικαίωμα των δήμων να αποφασίζουν πώς θα συλλέγονται τα σκουπίδια θεωρώντας ότι πρέπει να συλλέγονται αποκλειστικά από δημοσίους υπαλλήλους», αναφέρει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του. «Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Τα σκουπίδια είναι αρμοδιότητα των τοπικών αρχών. Αυτές πρέπει να αποφασίζουν πώς και από ποιους θα μαζεύονται. Τα τέλη που πληρώνουν όλοι οι πολίτες πρέπει να πιάνουν τόπο και οι δήμαρχοι πρέπει να λογοδοτούν. Άλλωστε, πολλοί από αυτούς τα έχουν καταφέρει, και σήμερα και στις προηγούμενες κινητοποιήσεις, να κρατούν τις πόλεις τους καθαρές», επισημαίνει το Ποτάμι, τονίζοντας ότι πελατειακές σχέσεις και λαϊκισμός οδήγησαν και οδηγούν σε μη βιώσιμες λύσεις και αβίωτες πόλεις.

Το Ποτάμι πιστεύει ότι οι δημοτικές αρχές πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να αποφασίζουν με ποιον τρόπο θα γίνεται η αποκομιδή των σκουπιδιών. Αν δηλαδή θα το κάνουν με υπαλλήλους τους ή αν θα το αναθέτουν σε ιδιώτες, με γνώμονα τα καλύτερα αποτελέσματα με το μικρότερο κόστος για τους πολίτες.

«Τα παραδείγματα των δήμων Κασσάνδρας, Προποντίδας στη Χαλκιδική και ο δήμος Πάργας δείχνουν ότι η σύμπραξη του Δημοσίου με τους ιδιώτες μπορεί να λειτουργήσει πολύ αποδοτικά. Όπως επίσης είναι άξια αναφοράς η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού στους δήμους Περιστερίου, Παλαιού Φαλήρου και άλλων δήμων της χώρας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ