Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ

Gazzetta team
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας των εργαζόμενων στους ΟΤΑ αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων έως και την Πέμπτη, όπως ήταν προγραμματισμένο.

Την ίδια στιγμή, κατατέθηκαν στην Βουλή οι νομοτεχνικές βελτιώσεις που παρουσίασε η κυβέρνηση στους εκπροσώπους των εργαζομένων νωρίς σήμερα το πρωί, στη συνάντηση που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Με τις νομοθετικές βελτιώσεις:

α) απαλείφεται πλήρως το όριο ηλικίας των υποψηφίων που θα διεκδικήσουν θέσεις μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων κατά τους επικείμενους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ, ώστε να μην αποκλειστεί από τους διαγωνισμούς κανένας «παρατασιούχος».

β) γίνεται επίκληση της νομολογίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου και αποσαφηνίζεται ότι οι δήμοι μέχρι να να προβούν στις προσλήψεις νέου προσωπικού, μέσω των διαδικασιών ΑΣΕΠ, «οφείλουν να παρέχουν αυτές τις υπηρεσίες με ίδια μέσα». Πρόκειται για πρόβλεψη που έχει στόχο αφενός να παροτρύνει τους δήμους να προχωρήσουν οι διαδικασίες για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, αλλά και να αποτρέψει εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες.

Συνάντηση Τσίπρα - ΠΟΕ-ΟΤΑ

Το πρωί εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας δήλωσε: «Έγινε μια πολύ καλή συνάντηση».

«Στο τραπέζι τέθηκαν νέες προτάσεις», πρόσθεσε ο ίδιος και παρέπεμψε στις αποφάσεις που θα ανακοινώσει η ΠΟΕ-ΟΤΑ μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της.

Βελτιωμένη νομοθετική ρύθμιση

Όπως είναι από χθες γνωστό, η βελτιωμένη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία θα τεθεί προς ψήφιση σήμερα στη Βουλή, περιλαμβάνει και λελογισμένη μοριοδότηση 17 μορίων ανά μήνα (έως για 24 μήνες) προϋπηρεσίας σε αντίστοιχες θέσεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας των ΟΤΑ. Στόχος είναι να μην πάει χαμένος ο χρόνος που απασχολήθηκαν και επιδίωξη να αποκτήσουν προβάδισμα έναντι άλλων υποψηφίων, χωρίς όμως ταυτόχρονα να τους αποκλείουν από τη διεκδίκηση των θέσεων εργασίας.

Η «έξτρα» μοριοδότηση βρήκε «ταβάνι» στα συγκεκριμένα επίπεδα ώστε να μην εγείρεται ζήτημα παραβίασης της ισότητας των υποψηφίων. Παράλληλα οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι μπορούν να προσμετρήσουν μοριοδότηση για προϋπηρεσία σε άλλες αντίστοιχες υπηρεσίες (και στον ιδιωτικό τομέα) σε βάθος 5 ετών. Πάντως, έχει υπολογιστεί ότι από κοινωνικά κριτήρια (π.χ. μακροχρόνια ανεργία, πολυτεκνία) προσφέρεται μεγαλύτερο προβάδισμα στη μοριοδότηση.

Πηγή: efsyn.gr