O Μπουτάρης προσλαμβάνει ιδιώτες για τα σκουπίδια

Gazzetta team
O Μπουτάρης προσλαμβάνει ιδιώτες για τα σκουπίδια
Η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης αποφάσισε να προχωρήσει σε απ’ ευθείας ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων για τρεις ημέρες σε ιδιώτη, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων καταγγέλλει ότι «μέσα σε περίοδο απεργιακών κινητοποιήσεων στήνεται ένας απεργοσπαστικός μηχανισμός από πλευράς της Διοίκησης του Δήμου που θέλει να σπάσει τον αγώνα μας», τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ενώ επισημαίνει ότι το κόστος θα είναι πολύ υψηλότερο από τα μεροκάματα των συμβασιούχων και των μόνιμων υπαλλήλων που εργάζονται στην καθαριότητα, καλεί τον Δήμο να ανακαλέσει την απόφασή του και ζητά τη στήριξη των πολιτών.

«Αναρτήθηκε χθες στη Διαύγεια η απόφαση της Διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης να προχωρήσει σε απ’ ευθείας ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων για τρεις ημέρες σε ιδιώτη.

Από την περασμένη Δευτέρα ο Σύλλογός μας βρίσκεται σε απεργιακές κινητοποιήσεις, δίνοντας τη μάχη ενάντια στις απολύσεις μας, τη μάχη για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Στην καθαριότητα του Δ. Θεσσαλονίκης εργάζονται 950 μόνιμοι και αορίστου χρόνου και 750 συμβασιούχοι. Καταλαβαίνετε ότι η απόλυσή μας θα οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Μέσα στην περίοδο των απεργιακών κινητοποιήσεων στήνεται ένας απεργοσπαστικός μηχανισμός από πλευράς της Διοίκησης του Δήμου που θέλει να σπάσει τον αγώνα μας.

Η ανάθεση της αποκομιδής για τρεις μέρες σε ιδιώτη θα κοστίσει στο Δήμο 64.000 € την ημέρα, δηλαδή 192.000 € για τις τρεις μέρες, χρήματα που θα βγουν από τη δική σου τσέπη, ενώ τα δικά μας μεροκάματα δεν στοιχίζουν ούτε τα μισά. Αντιλαμβάνεται ο καθένας τι θα κληθεί να πληρώνει ο λαός αν περάσουν τα σχέδιά τους να δώσουν την καθαριότητα στους επιχειρηματικούς ομίλους» τονίζεται.

«Καλούμε το Δήμο να ανακαλέσει την απόφαση αυτή και εσάς να σταθείτε δίπλα μας και να στηρίξετε τον αγώνα μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Προειδοποιούμε ότι η Διοίκηση του Δήμου και τα επιχειρηματικά συμφέροντα θα βρουν μπροστά τους απεργούς» καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων του δήμου Θεσσαλονίκης.

Πηγή: insider.gr