Σόιμπλε: Πρέπει να παραμείνει σταθερή η γερμανική οικονομία

Gazzetta team
Σόιμπλε: Πρέπει να παραμείνει σταθερή η γερμανική οικονομία
Με τις γερμανικές εκλογές να απέχουν μόλις τρεις μήνες, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφέρθηκε στη δυναμική της οικονομίας της, χαρακτηρίζοντας επιτακτική ανάγκη να συνεχίσει να χαρακτηρίζεται από σταθερότητα.

«Οι εκλογές αφορούν το πώς να επιτευχθεί με τον βέλτιστο τρόπο ένα σταθερό και αξιόπιστο οικονομικό περιβάλλον. Χρειάζεται να διασφαλίσουμε ότι το κράτος παραμένει αποτελεσματικό χωρίς να καταναλώνει μεγαλύτερο ποσοστό του ΑΕΠ», δήλωσε ο Σόιμπλε σε οικονομική σύνοδο των Χριστιανοδημοκρατών (CDU).

Αναφορικά με την Ευρώπη, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι η απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ και η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ ως Αμερικανού προέδρου είναι κάποιες από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή ήπειρος. Πρόσθεσε ότι, εάν η Ευρώπη δεν καταφέρει να ενισχύσει τη σταθερότητα στην Αφρική, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια μεταναστευτική κρίση μεγαλύτερη από αυτή που βίωσε το 2015, όταν πάνω από ένα εκατομμύριο μετανάστες έφθασαν στις ακτές της.

Πηγή: insider.gr