Τσίπρας: Είμαστε έτοιμοι να βγούμε στις αγορές

Gazzetta team
Τσίπρας: Είμαστε έτοιμοι να βγούμε στις αγορές
O πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υπογράμμισε στον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, ότι η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά στην έξοδο στις αγορές, στόχο που ο κ. Γκουαλτιέρι χαρακτήρισε ως «ρεαλιστικό».

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Eurogroup ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε τη θετική αντίδραση των αγορών, καθώς και ότι τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων βρέθηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα από την έναρξη της κρίσης.

Σημείωσε πως η χώρα βρίσκεται πολύ κοντά στην έξοδο προς τις αγορές, αλλά ο βασικός στόχος της κυβέρνησης παραμένει η επιστροφή στην κανονικότητα, η δημιουργία θέσεων εργασίας και η επανάκτηση κοινωνικών δικαιωμάτων.

Υπογράμμισε επίσης τη σημαντική συνεισφορά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ζήτησε να συνεχιστεί η από κοινού συνεργασία «να δουλέψουμε μαζί σας, να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών, αλλά να κερδίσουμε και την ανάπτυξη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι χαρακτήρισε ρεαλιστικό τον στόχο για άμεση έξοδο στις αγορές. «Θα θέλαμε να δούμε περισσότερα, αλλά βλέπουμε τη θετική αντίδραση των αγορών»,είπε και προσέθεσε πως τώρα πρέπει να δούμε την ανάπτυξη σε βάθος χρόνου και σε διάρκεια.

Επισήμανε πως η Ελλάδα και η Ευρώπη θα δουν το ζήτημα της ανάπτυξης, «είμαστε δεσμευμένοι να βοηθήσουμε σε αυτό», τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επίσκεψης στην Ελλάδα της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία ελέγχει το ελληνικό πρόγραμμα. Υπενθυμίζεται πως οι ευρωβουλευτές που μετέχουν στην ομάδα εργασίας για την παρακολούθηση του ελληνικού προγράμματος διαπίστωσαν στην πλειοψηφία τους σημαντική και ενθαρρυντική πρόοδο της ελληνικής οικονομίας.

Πηγή: reader.gr