Επιστροφές για τις λάθος διασταυρώσεις στα ανασφάλιστα οχήματα

Gazzetta team
Επιστροφές για τις λάθος διασταυρώσεις στα ανασφάλιστα οχήματα
Η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου ανακοίνωσε σήμερα ότι αναμένεται να κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή που θα προβλέπει την επιστροφή των παραβόλων που κατέβαλαν οι ιδιοκτήτες ΙΧ που ήταν στη λίστα των διασταυρώσεων με τα ανασφάλιστα.
Επίσης αναφέρθηκε στις αλλαγές που θα γίνουν στο παράβολο των 250 ευρώ το οποίο πλέον πρόκειται να κλιμακωθεί ανάλογα με το μέγεθος του κυβισμού των οχημάτων.

Ετσι όπως διευκρινίστηκε το παράβολο θα ορισθεί στα 100 ευρώ για δίτροχα ώς 250 κυβικά εκατοστά, στα 150 ευρώ για όλα τα υπόλοιπα δίτροχα, στα 200 ευρώ για τα ΙΧ αυτοκίνητα κάτω των 1.000 κυβικών και σε 250 ευρώ για όλα τα υπόλοιπα.

Επίσης, αύριο αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για την παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και πρόκειται να ανακοινωθούν έως την Παρασκευή που λήγει η αρχική προθεσμία.

Η υφυπουργός Οικονομικών θα δεχθεί αύριο τις σχετικές εισηγήσεις για την παράταση προκειμένου να ληφθούν οι αποφάσεις, όπως ανέφερε μιλώντας στην Πρωινή Ζώνη της ΕΡΤ.

Σε κάθε περίπτωση όπως επισημαίνουν αρμόδιοι παράγοντες η παράταση θα είναι λίγων ημερών ενώ θεωρείται απίθανο να διαρκέσει πέραν του δευτέρου δεκαημέρου του Ιουλίου όπως ζητούν οι Ενώσεις των Λογιστών και των Φοροτεχνικών. Πιθανό θεωρείται το ενδεχόμενο να διαρκέσει ώς την 14 Ιουλίου.


Πηγή: kathimerini.gr