Προφυλακίστηκαν στη Γαλλία οι «8» Ελληνες για το φορτίο της κοκαϊνης

Gazzetta team
Προφυλακίστηκαν στη Γαλλία οι «8» Ελληνες για το φορτίο της κοκαϊνης
Προφυλακίσθηκαν μετά την απαγγελία σε βάρος τους κατηγοριών για λαθρεμπόριο ναρκωτικών οι Ελληνες που πιάστηκαν στη Γαλλία με 1,7 τόνο κοκαίνης.

Προφυλακίσθηκαν μετά την απαγγελία σε βάρος τους κατηγοριών για λαθρεμπόριο ναρκωτικών οι ξένοι ύποπτοι, μεταξύ τους και Έλληνες, τους οποίους η γαλλική αστυνομία είχε αρχικά εκλάβει ως ταξιδιώτες αναψυχής που αντιμετώπιζαν προβλήματα σε μια παραλία του νομού Λαντ. Ο οκτώ έλληνες συνελήφθησαν στις 20 Ιουνίου έχοντας στην κατοχή τους μαζί με τα άλλα μέλη του κυκλώματος 1,7 τόνο κοκαΐνης.

Ο συναγερμός είχε δοθεί τα χαράματα της 20ης Ιουνίου, από έναν περαστικό ψαρά: «άτομα φαίνονταν να έχουν εξοκείλει στην παραλια του Μιμιζάν» (Λαντ) με το φουσκωτό τους, θύμισε η εισαγγελέας του Μπορντό Μαρί-Μαντλέν Αλιό, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Οι χωροφύλακες που έσπευσαν να τους βοηθήσουν, πήραν απλώς τα ονόματα των επτά ανδρών, καθώς και τις διευθύνσεις τους.

Η υπόθεση θα έμενε εκεί αν, γύρω στο μεσημέρι, πράκτορες του Εθνικού Γραφείου Θήρας και Άγριας Πανίδας (ONCFS) δεν είχαν παραξενευτεί από τη περίεργη συμπεριφορά πολλών ανδρών στην ίδια αυτή παραλία του Μιμιζάν: ξεφόρτωναν μεγάλα λευκά πακέτα από το σκάφος και τα τοποθετούσαν κάτω από έναν μουσαμά.

Οι τέσσερις πράκτορες του ONCFS, συνοδευόμενοι από χωροφύλακες του Μιμιζάν που είχαν ενημερωθεί από τους ίδιους, επενέβησαν τότε και ανακάλυψαν περίπου 35 δέματα που περιείχαν συνολικά 1,5 τόνο κοκαΐνη. Κατασχέθηκαν τα φουσκωτά, καθώς και τρία οχήματα παντός εδάφους στα οποία βρέθηκαν 10.000 ευρώ σε μετρητά και ένα δορυφορικό τηλέφωνο.

Αφού έκαναν τη σύνδεση με το δήθεν ναυάγιο του πρωινού, αστυνομικοί και χωροφύλακες κατευθύνθηκαν στη συνέχεια γρήγορα προς ένα σπίτι στο Εσκούρς (Λαντ), σε απόσταση είκοσι χιλιομέτρων από το σημείο, στη διεύθυνση που είχαν αναφέρει οι «τουρίστες». Βρήκαν εκεί τέσσερις άνδρες που έπαιρναν το απεριτίφ τους και είχαν στην κατοχή τους 200 κιλά κοκαΐνη, μετρητά και προϊόντα επεξεργασίας του ναρκωτικού.

Ηλικίας από 25 έως 30 ετών, οι ένδεκα άνδρες --Έλληνες, ένας Μολδαβός και ένας Ιρακινός κάτοικος Ελλάδας, καθώς και ένας Ισπανός-- κινδυνεύουν με ποινές κάθειρξης έως 30 ετών για κατοχή και εισαγωγή κοκαΐνης (η αξία μεταπώλησης της οποίας υπολογίζεται από 150 έως 170 εκατομμύρια ευρώ) από οργανωμένη συμμορία και σύσταση συμμορίας.


Πηγή: thetoc.gr