Στο μέλλον θα φορτίζουμε το κινητό μας τέσσερις φορές το χρόνο

Gazzetta team
Στο μέλλον θα φορτίζουμε το κινητό μας τέσσερις φορές το χρόνο
Ερευνητές κατόρθωσαν να δημιουργήσουν ένα νέο υλικό, το οποίο απαιτεί ελάχιστη ηλεκτρική ενέργεια για να λειτουργήσει.

Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους του σύγχρονου ανθρώπου είναι να μείνει το κινητό του τηλέφωνο χωρίς μπαταρία και αυτήν την ανασφάλεια φαίνεται πως βρήκαν τον τρόπο να αντιμετωπίσουν ερευνητές από τα πανεπιστήμια του Μίσιγκαν και του Κορνέλ στις ΗΠΑ.

Οι ερευνητές των δύο πανεπιστημίων φαίνεται πως κατόρθωσαν να δημιουργήσουν ένα νέο υλικό, το οποίο απαιτεί ελάχιστη ηλεκτρική ενέργεια για να λειτουργήσει, με αποτέλεσμα οι συσκευές με αυτό το υλικό στον επεξεργαστή τους να χρειάζεται να φορτίζονται μόνο κάθε τέσσερις φορές τον χρόνο.



Προς το παρόν οι επεξεργαστές είναι διαμορφωμένοι έτσι, ώστε απαιτούν συνεχή ροή ηλεκτρικής ενέργειας, σε αντίθεση με το νέο υλικό που θα χρειάζεται μονάχα μερικά κλάσματα ηλεκτρικής ενέργειας.

Έτσι, αν υιοθετηθεί το νέο υλικό που προτείνουν τα πανεπιστήμια Μίσιγκαν και Κορνέλ, μελλοντικά εκτός από το γεγονός πως θα χρειάζεται να φορτίζουμε τις συσκευές μας κάθε τρεις μήνες, μεγάλη βελτίωση αναμένεται να σημειωθεί και στη χρήση της παγκόσμιας παραγωγής ενέργειας. Ιδιαίτερη σημασία αποκτά αυτό το γεγονός αν λάβουμε υπ όψιν πως ως το 2030 αναμένεται το 40-50% της ενέργειας θα αφιερώνεται στις ηλεκτρονικές συσκευές.


Πηγή: protothema.gr