Έρευνες για την σφαίρα που καρφώθηκε πάνω από 14χρονη στο Μενίδι

Gazzetta team
Έρευνες για την σφαίρα που καρφώθηκε πάνω από 14χρονη στο Μενίδι
Φονική σφαίρα που κατέληξε σε σπίτι οικογένειας στο Μενίδι προκαλεί νέο πονοκέφαλο στην ΕΛ.ΑΣ., λίγο καιρό μετά το θανάσιμο τραυματισμό του 11χρονου Μάριου.

Φονική σφαίρα που κατέληξε σε σπίτι οικογένειας στο Μενίδι προκαλεί νέο πονοκέφαλο στην ΕΛ.ΑΣ., λίγο καιρό μετά το θανάσιμο τραυματισμό του 11χρονου Μάριου από αδέσποτη σφαίρα στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών. Η βολίδα των 9ΜΜ καρφώθηκε σε τοίχο οικίας στην οδό Θεοφυλάχτου 6, σημείο στο οποίο έπαιζε ένα 14χρονο κορίτσι. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η βολή ήταν ευθεία και πυροδοτήθηκε από απόσταση που δεν ξεπερνάει τα 100 μέτρα. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε να σκοτώσει σε περίπτωση που πετύχαινε είτε το κοριτσάκι είτε κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας.

Η καταγγελία στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα έγινε την περασμένη Κυριακή από τη μητέρα του παιδιού με τους αστυνομικούς να περιμένουν τα αποτελέσματα από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για να διαπιστώσουν το κατά πόσο ο πυροβολισμός πράγματι σημειώθηκε την Κυριακή ή εάν η σφαίρα σφηνώθηκε εκεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Την ημέρα που έγινε η καταγγελία για την αδέσποτη σφαίρα κάτοικος της περιοχής είχε καλέσει την Αστυνομία και κατήγγειλε άσκοπους πυροβολισμούς σε σπίτι της οδού Δαβάκη στο Ζεφύρι, όπου, σύμφωνα με την αναφορά, γινόταν γλέντι γάμου. Οι αστυνομικοί εξέτασαν την καταγγελία και διαπίστωσαν ότι δεν γινόταν γλέντι για γάμο, ενώ δεν στοιχειοθετήθηκαν οι άσκοποι πυροβολισμοί. Εξετάζεται μάλιστα το ενδεχόμενο να κατηγορηθεί ο καταγγέλλοντας για ψευδορκία και ψευδή καταμήνυση. Από την οδό Δαβάκη είναι αδύνατο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, να πυροδοτήθηκε η σφαίρα, καθώς η απόσταση είναι… 1.700 μέτρα μέχρι την οδό Θεοφυλάχτου. Οι αστυνομικοί εντόπισαν στο συγκεκριμένο σπίτι ένα ανενεργό περίστροφο, διαφορετικού διαμετρήματος, το οποίο δεν συνδέεται με τη βολίδα στο σπίτι της οικογένειας.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι η βολίδα δεν ήταν αποτέλεσμα άσκοπων πυροβολισμών αλλά ενδεχομένως προϊόν αντιπαλότητας ανάμεσα σε άτομα με παραβατική δραστηριότητα. Στο πλαίσιο αυτό οι αστυνομικοί ερευνούν άνδρες που ζουν σε σπίτια της οδού Θεοφυλάχτου στο Μενίδι, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί στο παρελθόν για σοβαρά ποινικά αδικήματα και ενδεχομένως ενεπλάκησαν το τελευταίο διάστημα σε περιστατικό με πυροβολισμούς. Χθες, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος, έδωσε εντολή να αναλάβει την εποπτεία των ερευνών ο εισαγγελικός λειτουργός, Γιώργος Νούλης, ο οποίος λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης θα ενημερώνει τακτικά τον κ. Ζαγοραίο για την εξέλιξη των ερευνών.


Πηγή: thetoc.gr