Η NASA διαψεύδει την είδηση περί επιβεβαίωσης ύπαρξης UFO (vid)

Gazzetta team
Η NASA διαψεύδει την είδηση περί επιβεβαίωσης ύπαρξης UFO (vid)
Η είδηση πως, σύμφωνα με τους Anonymous, η Nasa επρόκειτο να ανακοινώσει την ύπαρξη εξωγήινης ζωής, αποδεικνύεται πως είναι ψεύτικη, με τα fakenews να αποδεικνύονται «κανόνας» στον κόσμο του ίντερνετ και των social media.

H είδηση πως η NASA ετοιμάζεται να ανακοινώσει την ύπαρξη εξωγήινων ανακοινώθηκε από ένα βίντεο με την υπογραφή των «Anonymous», κατάφερε να κάνει το γύρο του κόσμου και να ενθουσιάσει τους συνωμοσιολόγους και φυσικά να εμφανιστεί σε πολλές ιστοσελίδες στην Ελλάδα. Ωστόσο πρόκειται για μια ακόμη περίπτωση Fake News με ένα τολμηρό ψέμα που θα έφερνε πολλά και εύκολα κλικς.

Το κανάλι που δημοσίευσε το βίντεο με τους ισχυρισμούς φυσικά και δεν είναι το επίσημο των χακτιβιστών, αλλά ένα από τα πολλά που χρησιμοποιούν το όνομα Anonymous με στόχο τη δημοσιότητα και τον εντυπωσιασμό. Οι «Αnonymous» ισχυρίζονται ότι η ΝΑSA υποστηρίζει πως οι εξωγήινοι έρχονται και τα ανάλογα στοιχεία θα δοθούν στη δημοσιότητα σύντομα και στο βίντεο γίνεται χρήση δηλώσεων ενός καθηγητή της NASA, του Thomas Zurbuchen.

Το βίντεο πήρε τις δηλώσεις του καθηγητή, έκανε λίγη κοπτοραπτική και κάπως έτσι εμφανίστηκε ο επιστήμονας να λέει σε συνέδριο ότι βρήκαν εξωγήινους και σύντομα η ανθρωπότητα θα μάθει για την ύπαρξή τους. Όμως ακόμη και ο ίδιος σήμερα αναγκάστηκε να βγει και να διαψεύσει το hoax που ενέπλεκε το όνομά του.

Το βίντεο που κατάφερε αν κάνει πάνω από 1 εκατ. views:

Πηγή: www.lifo.gr