Ξανά σε ισχύ το αντιμεταναστευτικό διάταγμα του Τραμπ

Gazzetta team
Ξανά σε ισχύ το αντιμεταναστευτικό διάταγμα του Τραμπ
Το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών δικαίωσε εν μέρει τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, διατάσσοντας την μερική εφαρμογή του αμφιλεγόμενου αντιμεταναστευτικού διατάγματός του, εν αναμονή της εξέτασης του θέματος επί της ουσίας, το φθινόπωρο.

Το διάταγμα που απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ στους κατοίκους έξι μουσουλμανικών χωρών θα εφαρμόζεται για τα πρόσωπα που "δεν έχουν εγκαθιδρύσει μια σχέση αγαθής προαίρεσης με κάποιο πρόσωπο ή μια οντότητα στις ΗΠΑ".

Η σημερινή απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου συνιστά αξιοσημείωτη νίκη για τον Τραμπ, δεδομένου ότι η εφαρμογή του διατάγματός του είχε ανασταλεί από πολλούς άλλους δικαστές, σε πρωτοβάθμια δικαστήρια και σε εφετεία.

Οι εννέα ανώτατοι δικαστές ωστόσο δέχτηκαν τη μερική εφαρμογή του και επιπροσθέτως δέχτηκαν να εξετάσουν το ζήτημα, γεγονός που σημαίνει ότι ο Τραμπ έχει την ευκαιρία να πετύχει άλλη μια, τελική, δικαστική νίκη που θα ακυρώνει τις προηγούμενες αποφάσεις.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι θα ακούσει τα επιχειρήματα περί της νομιμότητας του διατάγματος όταν ξεκινήσει η επόμενη δικαστική περίοδος, τον Οκτώβριο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ