H στιγμή που αεροπλάνο τρέμει... σαν πλυντήριο λόγω βλάβης (vid & pic)

Gazzetta team
H στιγμή που αεροπλάνο τρέμει... σαν πλυντήριο λόγω βλάβης (vid & pic)
Ένα αεροσκάφος με 359 επιβάτες έπαθε βλάβη στον κινητήρα κι άρχισε να τρέμει βίαια κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Η πτήση D7237 έφυγε από το αεροδρόμιο του Περθ λίγο πριν τις 7 το βράδυ της Κυριακής με προορισμό τη Μαλαισία, αλλά αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω όταν ο κινητήρας παρουσίασε βλάβη μέσα σε λιγότερο από δύο ώρες από την αναχώρηση. Οι επιβάτες της πτήσης ανέφεραν ότι άκουγαν δυνατά χτυπήματα πριν το αεροπλάνο αρχίσει να τρέμει. Κάποιος αργότερα δήλωσε ότι είδε ότι μια λεπίδα να φεύγει από το στρόβιλο ενός από τους κινητήρες.

srhreh

Το βίντεο που τραβήχτηκε από έναν επιβάτη δείχνει τον ξαφνιασμένο κόσμο να μην ξέρει τι να κάνει και το αεροπλάνο να τρέμει σαν πλυντήριο, όπως λένε χαρακτηριστικά. Μιλώντας σε τηλεοπτικούς σταθμούς και άλλα μέσα, επιβάτες δήλωσαν ότι φοβήθηκαν για τη ζωή τους και το τι μπορεί να συμβεί. «Ήταν ανατριχιαστικό, νομίζαμε ότι θα πέσουμε» δήλωσε ένας από τους επιβάτες.

Πολλοί άρχισαν να κλαίνε και άλλοι τραβούσαν τα σωσίβιά τους ενώ επικράτησε για αρκετή ώρα πανικός. Ο πιλότος ζητούσε από τους επιβάτες να παραμείνουν ψύχραιμοι στις θέσεις τους. Τελικά το αεροπλάνο επέστρεψε πίσω στο Περθ ενώ αναφορές κάνουν λόγο και για μια μικρή έκρηξη πριν φτάσει στο αεροδρόμιο.

Όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε και οι επιβάτες αποβιβάστηκαν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, διαπιστώθηκε ότι μία από τις λεπίδες είχε πράγματι βγει από τον στρόβιλο και αυτό προκαλούσε το τρέμουλο που τρομοκράτησε τους επιβάτες. Δεν υπήρξε, ωστόσο, κανένας τραυματισμός αλλά κάποιοι χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια λόγω του έντονου στρες κατά τη διάρκεια του συμβάντος.

Πηγή: newsbeast.gr