Εντυπωσιακές φωτογραφία από τη λεία της σπείρας των Ρομά (pics)

Gazzetta team
Εντυπωσιακές φωτογραφία από τη λεία της σπείρας των Ρομά (pics)
Αίσθηση προκαλούν οι εικόνες από τον θησαυρό-λεία της αδίστακτης σπείρας των «Κορλεόνε Ρομά» που παρουσίασε η αστυνομία.

Αίσθηση προκαλούν οι εικόνες από τον θησαυρό-λεία της αδίστακτης σπείρας των «Κορλεόνε Ρομά» που παρουσίασε η αστυνομία. Οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο διαμερίσματα γεμάτα με... διαμάντια και χρυσό στο Χαλάνδρι. «Αποθηκάριος» του θησαυρού ήταν ο... ενεχυροδανειστής της συμμορίας και η σύζυγός του, οι οποίοι ξέπλεναν τα κλομιμαία σε ενεχυροδανειστήρια σε Καλλιθέα, Παλιό Φάληρο και Μενίδι.

Μέσα σε ψυγεία, φούρνους, σε καλάθια ρούχων, σιφώνια, υδρορροές, κρύπτες στους τοίχους και σε συσκευές, βρέθηκαν πάνω από 700 κιλά χρυσαφικών, ασημικών και κοσμημάτων (ρολόγια, δακτυλίδια, σταυροί), 100.000 ευρώ σε μετρητά καθώς και ποσότητα διαμαντιών μεγάλης αξίας. Οι αστυνομικοί έβαλαν «σκοπιές» για να περιφρουρήσουν τον θησαυρό έως ότου τον μετακινήσουν σε ασφαλέστερο σημείο.

Ο ενεχυροδανειστής, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν είχε σκοπό να μετατρέψει τα κλοπιμαία σε... πλάκες χρυσού αλλά να ανοίξει καταστήματα για την μεταπώλησή τους, προκειμένου να μην χάσουν την αξία τους από το «λιώσιμο».

Ο 43χρονος και η 40χρονη σύζυγός του είχαν συλληφθεί στις 16 Ιουνίου 2017, σε συνέχεια των ερευνών για τις δραστηριότητες της Μαφίας των Ρομά, που ενέχεται σε περισσότερες από 300 πιστοποιημένες διαρρήξεις σε οικίες και επιχειρήσεις με το συνολικό ύψος της λείας να προσδιορίζεται στα 40.000.000 ευρώ.

Το ζευγάρι, με την κάλυψη νομιμοφανών επιχειρήσεων-ενεχυροδανειστηρίων που διατηρούσαν, κατείχαν και διέθεταν για ρευστοποίηση στην αγορά, κοσμήματα, ρολόγια και λοιπά τιμαλφή, τα οποία προέρχονται από τη δράση των δύο εγκληματικών οργανώσεων αλλά και από τη δράση άλλων κακοποιών του κοινού ποινικού δικαίου. Σε ειδικές κρύπτες μέσα στο αυτοκίνητο του είχαν βρεθεί δύο ρολόγια, εκ των οποίων το ένα μοναδικής κατασκευής, αξίας πάνω από 150.000 ευρώ. Κατασχέθηκε επίσης, πλήθος κοσμημάτων, 59.610 ευρώ, διάφορα άλλα τιμαλφή, ζυγαριά ακριβείας, πέντε κινητά τηλέφωνα και τρία σπρέι πιπεριού. Στα σπίτια και καταστήματα του ζευγαριού είχαν κατασχεθεί:

δύο πλάκες χρυσού, βάρους περίπου 1 κιλού και αξίας 25.000 ευρώ, ασημένια εικόνα (αγαλματίδιο) της Παναγίας βάρος περίπου τριών κιλών, αξίας 3.000 ευρώ, πλάκα ασημιού βάρους περίπου 300 γραμμαρίων, πλήθος κοσμημάτων και ρολογιών, 4 ειδικά φουρνάκια, στα οποία έλιωναν τα χρυσά κοσμήματα, πλήρης μονάδα φασματογράφου, με την οποία μετρούσαν την καθαρότητα λιωμένου χρυσού, δύο καλούπια μορφοποίησης λιωμένου χρυσού. Η συνολική αξία εκείνων των κατασχεθέντων, ξεπερνούσε τα 500.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι για την ίδια υπόθεση ταυτοποιήθηκαν επτά ακόμη μέλη, οι οποίοι αναζητούνται όπως και ένας 52χρονος Τούρκος.


Πηγή: thetoc.gr