Την Δευτέρα ο Καμμένος θα παρουσιάσει στοιχεία για το Noor1

Gazzetta team
Την Δευτέρα ο Καμμένος θα παρουσιάσει στοιχεία για το Noor1
Την Δευτέρα το απόγευμα από το βήμα της Βουλης, θα τοποθετηθεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, αναφορικά με τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, με προεξέχουσα την αξιωματική αντιπολίτευση, σχετικά με δημοσίευμα που παρουσίαζε τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού με τον καταδικασμένο σε ισόβια κάθειρξη, Μ.Γιαννουσακη, για την υπόθεση του πλοίου Noor1, το οποίο μετέφερε περισσότερους από 2 τόνους ηρωινη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας όποιες αποκαλύψεις και στοιχεία διαθέτει θα τα παραθέσει στη Βουλή.

Το θέμα εξακολουθει να προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις με την αξιωματική αντιπολίτευση να προσανατολίζεται ακόμα στην κατάθεση πρότασης μομφής κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας και Προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου. Χθες, πάντως, το Μαξίμου μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, καλούσε τη ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής.

Σημειώνεται πως από την πρώτη στιγμή που η αντιπολίτευση έθετε ζήτημα για τη συνομιλία του υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον Μάκη Γιαννουσακη, η κυβέρνηση ζητούσε απο τη ΝΔ, να μιλήσει με ονόματα και να απαντήσει εαν εκπροσωπεί συγκεκριμένο επιχειρηματία.

Κάλυψη στις κινήσεις Καμμένου παρείχε και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταυρος Κοντονής, ο οποίος απαντώντας στη Βουλή στον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, υπογράμμισε πως «ο κ. Καμμένος μίλησε με έναν ισοβίτη, που έχει καταδικαστεί για εμπόριο ναρκωτικών, και τού είπε "μη μιλήσεις;", "μην αποκαλύψεις τίποτα από αυτά που ξέρεις;". Ή του είπε "μίλησε", όπως ο νόμος περί ναρκωτικών ορίζει ότι δηλαδή, ακόμη και μετά την έκδοση αμετακλήτου αποφάσεως, κάποιος που θα μιλήσει και θα δώσει πληροφορίες για περαιτέρω αποκάλυψη αξιόποινων πράξεων αλλά και εμπλεκομένων προσώπων, τυγχάνει ορισμένων ευεργετικών διατάξεων του νόμου;». Ο υπουργός Δικαιοσύνης μάλιστα επεσήμανε πως ο συγκεκριμένος ισοβίτης δημόσια εμπλέκει συγκεκριμένο επιχειρηματία σε αυτά που ισχυρίζεται. «Ο τρόπος με τον οποίο βάλλετε κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας, οδηγεί σε άλλες σκέψεις», είχε σημειώσει ο κ. Κοντονής.

Αξίζει να σημειωθεί πως κυβερνητικός αξιωματούχος τόνιζε, χθες, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως μετά τις τελευταίες εξελίξεις, είναι προφανές ότι η ΝΔ επέλεξε να αποσυρθεί από το πολιτικό σκηνικό. «Δύο ημέρες ρωτάμε. Ποιος είναι ο εντολέας της και τελικά ανέλαβε άλλος να απαντήσει εξ ονόματος της», πρόσθετε.

Στο μεταξύ στη δικαιοσύνη στράφηκε ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινακης, ο οποίος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά, καταγγέλλοντας σκευωρία εις βάρος του. Στην αναφορά του, στρέφεται σε βάρος του λιμενικού ανακριτικού υπαλλήλου, ο οποίος συνομιλεί με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη, αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου που είχε κάθε μορφή συμμετοχής στην σε βάρος του σκευωρία.