Απετράπη επίθεση αυτοκτονίας στην Μέκκα

Gazzetta team
Απετράπη επίθεση αυτοκτονίας στην Μέκκα
Οι δυνάμεις ασφαλείας στη Σαουδική Αραβία περικύκλωσαν έναν επίδοξο βομβιστή αυτοκτονίας σε διαμέρισμα, όπου αυτός πυροδότησε τα εκρηκτικά.

Τρεις πυρήνες τρομοκρατών σχεδίαζαν επίθεση αυτοκτονίας στο Μεγάλο Τέμενος της Μέκκας, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, με στόχο πιστούς και τις δυνάμεις ασφαλείας, λίγες μέρες πριν από τη μουσουλμανική γιορτή Ιντ αλ Φιτρ, που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού.

Ο επίδοξος βομβιστής αντάλλαξε πυρά με τις δυνάμεις ασφαλείας και έπειτα πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε όταν τον περικύκλωσαν σε διαμέρισμα στην κεντρική γειτονιά της Μέκκας Ατζιάντ αλ Μασάφι, που βρίσκεται κοντά στο Τέμενος. Οι τρομοκράτες χρησιμοποιούσαν το διαμέρισμα ως βάση για την επίθεση που σχεδίαζαν.

Το κτίριο κατέρρευσε, τραυματίζοντας έξι αλλοδαπούς και πέντε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας. Νωρίτερα, την Παρασκευή, οι δυνάμεις επιβολής του νόμου πυροβόλησαν και σκότωσαν καταζητούμενο άνδρα σε ένα ακόμη φερόμενο κρησφύγετο ισλαμιστών μαχητών στην γειτονιά αλ Ασελάχ στην Μέκκα.

Το υπουργείο ανέφερε ότι ένας τρίτος πυρήνας τρομοκρατίας εντοπίστηκε στην Τζέντα, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. Πέντε φερόμενοι μαχητές, ανάμεσά τους μια γυναίκα, συνελήφθησαν.

Πηγή: iefimerida.gr