Φιλανθρωπική δραστηριότητα για τους σεισμοπαθείς της Λέσβου από Έλληνες υπάλληλους του Συμβουλίου της Ευρώπης

Gazzetta team
Φιλανθρωπική δραστηριότητα για τους σεισμοπαθείς της Λέσβου από Έλληνες υπάλληλους του Συμβουλίου της Ευρώπης
Αξιέπαινη κίνηση από Έλληνες και όχι μόνο του Στρασβούργου, οι οποίοι διοργάνωσαν δράσεις για τη στήριξη των πληγέντων από τον εγκέλαδο.

Αναλυτικά το κείμενό τους:

Με αφορμή το σεισμό 6,3 της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος έλαβε χώρα την Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017 στην Λέσβο, ο Σύλλογος Le Cercle d'Amitié Franco-Hellénique με έδρα το Στρασβούργο, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Entraide-Solidarity του Συμβουλίου της Ευρώπης, την οργάνωση Amicale και Amicale Femme του Συμβουλίου της Ευρώπης, την Ελληνική Κοινότητα Αλσατίας και Περιχώρων (EKAΠ), και τον σύλλογο Αλσατίας-Κρήτης οργάνωσαν μία σειρά από εκδηλώσεις (μουσικές, πώληση γλυκισμάτων) για την συγκέντρωση δωρεών με σκοπό την στήριξη όσων επλήγησαν από τον εγκέλαδο.

Εκατοντάδες πολίτες του Στρασβούργου και υπάλληλοι του Συμβουλίου της Ευρώπης αγκάλιασαν την πρωτοβουλία και έσπευσαν να δηλώσουν έμπρακτα την υποστήριξη τους στους κατοίκους της ακριτικής Λέσβου, οι οποίοι από τις αρχές του 2014 έχουν καλωσορίσει περισσότερους από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες.
Eλληνες σε όλα τα μέρη της γης ενθαρρύνονται να συμμετάσχουν και να επιδείξουν την υποστήριξη τους με τη συμμέτοχη σε προγραμματισμένα γεγονότα και παίρνοντας οι ίδιοι ανάλογες πρωτοβουλίες σε συνεργασία με άλλους πολίτες του κόσμου και φίλους της Ελλάδας.

Ανταλλακτικές αγορές, εθελοντικά μαθήματα σε παιδιά και ενήλικες, σπιτικά γεύματα για τους έχοντες ανάγκη, συλλογή και προσφορά φαρμάκων, κινήματα για αποκατάσταση αρχαιολογικών χώρων ή για την αναβάθμιση συνοικιών, αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι πολιτισμού, κινήματα αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες και ακόμη περισσότερες δραστηριότητες πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, σε μεγάλο βαθμό λόγω ή χάρη στην κρίση.

Οι Έλληνες πρέπει με κάθε δυνατό τρόπο μακριά από οποιαδήποτε πολιτική παρέμβαση να καταδείξουν ότι οι δεν είναι έρμαια της κρίσης, δεν έχουν θυματοποιηθεί, αντιδρούν ευφάνταστα και πολλάκις αποτελεσματικά στις αντιξοότητες της καθημερινότητας.