Μακρόν: «Χαιρετίζω την ανάκαμψη της Ελλάδας»

Gazzetta team
Μακρόν: «Χαιρετίζω την ανάκαμψη της Ελλάδας»
Ο Εμανουέλ Μακρόν αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, ενώ στάθηκε στον αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία.

«Χαιρετίζω την ανάκαμψη της Ελλάδας και τις μεταρρυθμίσεις που προώθησε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας», τόνισε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στην κοινή συνέντευξη Τύπου με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής της ΕΕ.

«Βρέθηκε στο τελευταίο Eurogroup ένα πολύ ισχυρό συναινετικό πλαίσιο. Στη σημερινή σύνοδο δεν μιλήσαμε για την Ελλάδα, και αυτό είναι πολύ καλό νέο, γιατί δουλέψαμε πολύ με τη Μέρκελ, ώστε να καταλήξουμε στη συμφωνία που βρέθηκε στο Eurogroup», σημείωσε ο κ. Μακρόν.

Από τη μεριά της, η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε πως «δεν μιλήσαμε για την Ελλάδα στη σημερινή σύνοδο γιατί έχουν βρεθεί λύσεις» και επισήμανε πως και με το «πακέτο Γιούνκερ» θα υπάρχει ενίσχυση των επενδύσεων.

Μακρόν: «Η Ευρώπη είναι η καλύτερη προστασία απέναντι στην τρομοκρατία»

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, σε δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, υπογράμμισε ότι η Ευρώπη είναι η καλύτερη προστασία από τις μεγάλες προκλήσεις, από την τρομοκρατία μέχρι τη μετανάστευση και το εμπόριο.

Σύμφωνα με τον Μακρόν, η προσφυγική κρίση δεν είναι προσωρινή και είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσουν όχι μόνο μερικές χώρες της ΕΕ, αλλά όλες.

Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι όταν η Γαλλία και η Γερμανία ομιλούν με την ίδια φωνή, η Ευρώπη μπορεί να προχωρήσει και υπογράμμισε ότι υποστηρίζει τις ανοικτές αγορές, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η Ευρώπη θα είναι αφελής.

Πηγή: insider.gr